1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 17:16
No menu items!

Ministerul rus al Apărării acuză din nou România: „Sunt aduse la schimb arme și muniții străine”

spot_img

Ministerul rus al Apărării a transmis, sâmbătă, într-un mesaj publicat pe Telegram, că Ucraina exportă masiv cereale către România, iar „pe drumul de întoarcere, în schimbul produselor agricole” sunt aduse în Ucraina „arme și muniții străine”.

„Zilnic, autoritățile ucrainene au organizat exporturi masive de cereale, porumb, plante oleaginoase și animale de fermă către România, pe cale rutieră și feroviară, precum și cu barje din portul Izmail, de-a lungul Dunării.

Până în prezent, au fost exportate aproximativ 20 de milioane de tone. Pe drumul de întoarcere, în schimbul produselor agricole specificate, în Ucraina sunt aduse arme și muniții străine. Toate acestea se întâmplă în condițiile unei penurii acute de alimente pentru propria populație, precum și a lipsei culturilor de cereale în majoritatea regiunilor din Ucraina pentru campania de însămânțare de primăvară”, este mesajul postat de Ministerul rus al Apărării. 

Pe 18 aprilie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că Ucraina ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse, iar România era, alături de Polonia și SUA, una din țările care ar fi trimis cei mai mulți astfel de luptători. Autoritățile române au respins vehement acuzațiile Kremlinului.

Raluca Dan