4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 14:57
No menu items!

Ministerul Finanţelor: Nu avem în vedere o creştere a contribuţiilor, nu există un proiect asumat de modificare a Codului Fiscal

spot_img

Ministerul Finanţelor a transmis că nu există un proiect asumat de modificare a Codului Fiscal, care să se refere la o creştere a contribuţiilor sociale, nici pentru acest an, nici pentru 2017.

Poziţia Ministerului de Finanţe:

”Încă de la început, Ministerul Finanțelor a venit în sprijinul contribuabililor și a mediului de afaceri și are în vedere să continue această politică până la finalul anului. Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere o creștere a contribuțiilor sociale obligatorii nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activități independente sau profesii liberale, nu sunt vizate de vreo măsură de creștere a taxării. În egală măsură, Ministerul Finanțelor Publice nu a avut niciodată în vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile și nici a salariilor nete. De asemenea, nu este vizată acordarea vreunei amnistii fiscale. Informațiile apărute în presă, potrivit cărora averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de grație, respectiv până pe 31 martie 2017, nu reflectă o decizie a Ministerului Finanțelor Publice. Subliniem faptul că nu există un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de Ministrul Finanțelor Publice care să includă majorări de taxe și de impozite sau de contribuții sociale obligatorii”.

Ministerul Finananțelor a făcut această precizare după informațiile apărute în media privind o presupusă modificare a Codului Fiscal. Schimbările s-ar fi referit la creșterea contribuțiilor de asigurări sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, a contribuțiilor pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9% și la scutirea angajatorilor pentru CAS pentru condiții normale de muncă.

T.S.