12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 13:48

Ministerul Energiei: Ponderea regenerabilelor este de 27%, peste ținta asumată pentru 2018

spot_img

România și-a atins cu trei ani mai devreme ținta de energie regenerabilă de 24% asumată pentru anul 2018 și a ajuns în prezent la 27%, a declarat miercuri Cristian Bușu, secretar de stat în Ministerul Energiei, cu ocazia unei întâlniri cu Li Yong, director general al Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO).

Venirea delegației UNIDO în România a constituit o premieră, iar întâlnirea a avut ca teme centrale promovarea utilizării energiilor verzi, securitatea aprovizionării cu energie și stocarea energetică în depozite sustenabile, potrivit unui comunicat de joi al Ministerului.

”Consider că România este o țară care ar putea fi parte a acestui grup. Aș dori să avem o participare activă din partea voastră”, a afirmat Li Yong. Acesta a menționat că energia este unul dintre obiectivele prioritare ale Organizației, cu referire la creșterea ponderii energiei din surse regenerabile și la eficiența energetic.

Declarații Bușu:

  • România trebuie să stocheze energia din surse regenerabile într-un mod sustenabil, în contextul dificultăților din cauza infrastructurii și a condițiilor meteo neprielnice din timpul iernii.
  • Strategia Energetică Națională se află în faza de analiză, iar acuratețea datelor colectate este esențială. În procesul de elaborare, sunt implicați nu numai echipa ministerială, dar și sectorul privat sau Legislativul. Gestionarea eficientă a proiectului, îndrumarea atentă și noi legi în sectorul energetic reprezintă elemente fundamentale pentru îndeplinirea obiectivului.

V.B.