Ministerul Energiei înființează un grup de lucru pentru salvarea industriei miniere. Vezi componența

Ministrul Energiei Victor Grigorescu a înființat Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, cu scopul de a analiza starea actuală a sectorului resurselor energetice minerale – cărbune și uraniu, potrivit unui comunicat al Ministerului.

”Comitetul va propune măsuri de eficientizare și reorganizare, în scopul asigurării cererii de resurse energetice necesare atingerii obiectivelor de securitate energetică, competitivitate și durabilitate ale României”, potrivit sursei citate.

Comitetul este coordonat de Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, și are în componență specialiști din cadrul ministerului și din fiecare subsector de activitate, reprezentanți ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate și sindicate reprezentative.

”Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de redresare și reorganizare pentru a putea menține un mix enegetic echilibrat în Sistemul Energetic Național. Avem nevoie de măsuri urgente și viabile pentru ca acest sector să supraviețuiască, iar specialiștii din Comitetul de Coordonare au sarcina să identifice cât mai repede aceste soluții, ținând cont de realitatea cu care se confruntă sectorul și de contextul internațional”, a declarat Corina Popescu.

Prima întâlnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră va avea loc săptămâna viitoare, când se vor stabili pașii pentru realizarea obiectivelor.

V.B.

NICIUN COMENTARIU