1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:50
No menu items!

Ministerul Educației – contract cu Omnilogic. Ponta: Toți suntem la Parchet!

spot_img

victor-ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că licitaţia de dotare a şcolilor cu internet câştigată în consorţiu de Omnilogic – societate care face obiectul unei sesizări depusă la Parchet chiar de Corpul său de Control – a respectat toate condiţiile şi a adăugat, legat de această situaţie: “Toţi suntem la Parchet în ţara asta!”.

Aproape 2.500 de şcoli din mediul rural şi din oraşe mici vor fi conectate la internet în următoarele şase luni, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 120 de milioane de lei, contractul pentru realizarea acestuia fiind semnat luni, la Ministerul Educaţiei, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Contractul pentru conectarea şcolilor la internet – semnat de minister cu un consorţiu format din Omnilogic şi Avitech, având ca subcontractant Romtelecom – este de 119, 8 milioane lei fără TVA, are o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni.

În iunie anul acesta, Guvernul a anunţat că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetarea unor posibile fapte de natură penală în cheltuirea de către Ministerul Comunicaţiilor, în perioada 2010-2011, a banilor alocaţi din Fondul de rezervă bugetară pentru portalul de informaţii “e-Romania 2”.

Inspectorii arătau că valoarea estimată a contractului a fost determinată netemeinic, fără precizarea unităţilor de măsură şi a cantităţilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat.

Atenţionat de jurnalişti referitor la această situaţie şi la noul contract, semnat de Ministerul Educaţiei, Ponta a arătat că procedura de licitaţie a respectat absolut toate cerinţele din legislaţia europeană.

Toţi suntem la Parchet în ţara asta! Fiind vorba de fonduri europene, trebuie să urmăm o procedură. Eu habar n-am cine a câştigat şi cine a mai participat la această procedură. Ştiu doar că s-au respectat absolut toate cerinţele solicitate de legislaţia europeană, au fost şi contestaţii, tot. Deci, semnăm! În rest, cine-i la Parchet… v-am zis, toţi suntem la Parchet, mai puţin – am văzut astăzi – cei care erau cu Rudel Obreja au scăpat. Poate îi trimite şi pe dânşii să lucreze cu cine trebuie.

Victor Ponta

premier

Întrebat dacă, peste alţi câţiva ani, autorităţile vor semnala organelor penale nereguli şi la acest nou contract, Ponta a spus pe un ton ironic că are ” încredere totală în organele penale, că îi vor sancţiona pe cei răi şi îi vor disculpa pe cei buni”.

Victor Ponta a adăugat că nici nu ştia, până la eveniment, cine a participat la licitaţie, iar autorităţile au respectat toate procedurile legale.

R.D.