-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 2:00
No menu items!

Ministerul Educaţiei nu are bani pentru Universitatea Bucureşti

spot_img

Ministerul Educaţiei nu are bani pentru a respecta un proiect al Guvernului din 2011, privind construirea unui nou sediu pentru Rectoratul Universităţii din Bucureşti (UB).

Valoarea totală a proiectului era estimată la peste 40 de milioane de lei, dar aceasta va fi actualizată conform evoluţiei ulterioare a preţurilor, potrivit deciziei Guvernului din 2011. Finanţarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), precum şi alte surse legal constituite.

Bugetul pe anul acesta al MECTS nu a cuprins însă banii ce ar fi trebuit direcţionaţi către UB. Mai mult, Universitatea din Bucureşti nu poate spera la demararea lucrărilor pentru noul sediu al Rectoratului nici în 2013. Oficialii Ministerului Educaţiei doresc o creştere a bugetului pentru a putea acorda majorările salariale promise dascălilor, echivalarea studiilor pentru profesorii din învăţământul primar, pentru finanţarea per elev sau pentru organizarea bcalaureatului profesional. Costurile pentru construirea unui nou sediu al Rectoratului UB nu intră în calculele şefilor învăţământului pentru anul viitor.

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Executiv anul trecut, noul Rectorat al Universităţii din Bucureşti ar fi urmat să aibă o suprafaţă de 7.340 metri pătraţi. Noul sediu ar fi trebuit să deţină spaţii de învăţământ şi administrative şi urma să fie construit pe un teren din Şoseaua Panduri aflat în proprietatea instituţiei (vis a vis de noul sediu al facultăţii de Psihologie).

Actualul sediu al Rectoratului Universităţii din Bucureşti va rămâne sediu al Facultăţii de Drept.

Ionuţ Dascălu