9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:06

Ministerul Economiei face afaceri cu un fost consilier

spot_img

Firma acestuia, implicată și în scandalul de la Bagdasar-Arseni, a organizat standul României la un târg internațional

Ministerul Economiei_SZ

Ministerul Economiei a plătit 200.000 de euro firmei unui fost consilier pentru organizarea pavilionului României de la Târgul Tutto Food din Milano. Totodată, firma apare în dosarul în care DNA cercetează neregulile de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Ministerul Economiei a atribuit, pe 29 aprilie, un contract pentru participarea României la Târgul Internațional Economic Tutto Food Milano, în perioada 3-6 mai. Firma care s-a ocupat de organizarea standului țării noastre este Visa SA, deținută de un fost consilier din Ministerul Economiei, Sorin Apostu. Firma acestuia a încasat astfel 903.344 lei (200.000 de euro).

Visa SA nu este la primul contract de acest gen. Ea a mai încasat, anul trecut, de la Ministerul Economiei, 1.515.999 lei (330.000 euro) pentru organizarea standului României la Târgul Internațional SIAL (Salon International de l’alimentation) Paris, în perioada 19-23 octombrie 2014.

Sorin Apostu a fost prefect al județului Hunedoara, apoi consilier la Ministerul Industriilor (actual al Economiei) fiind membru al Partidului Democrat. Ulterior, el a părăsit formațiunea lui Traian Băsescu și s-a înscris (prin 2012) în PSD.

apostu_sorin

Prețuri umflate pentru Spitalul Bagdasar Arseni

Numele firmei Visa SA apare în raportul Corpului de control al prim-ministrului privind neregulile de la Spitalul Bagdasar-Arseni, raport care stă la baza unui dosar deschis la DNA. În raport se precizează că Visa SA, alături de societăţile Radius Medical SRL Bucureşti și Medical Tehnologies International SRL Bucureşti, a vândut spitalului produse la preţuri excesive. Potrivit Corpului de Control al premierului, consecinţa modului defectuos în care au fost organizate şi desfăşurate procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie a constat în majorarea excesivă şi nejustificată, de către furnizori, a preţurilor de livrare a bunurilor către autoritatea contractantă. Astfel, conform raportului, doar asocierea formată din Visa SA Petroşani şi Constantinescu GT&C a majorat de peste două ori preţul de vânzare, obţinând astfel un avantaj patrimonial de peste 10 milioane de lei.

Andrei Tudor