Ministerul de Interne va transporta răniţii în accidentul din Muntenegru la spitale din București

Ministerul de Interne va transporta răniții în accidentul din Muntenegru la spitale

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat măsurile necesare pentru preluarea răniţilor în accidentul din Muntenegru de la Baza 90 din Otopeni şi transportarea lor la spital, precum şi pentru transportul persoanelor decedate în localităţile de reşedinţă, după sosirea în ţară.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de MAI, persoanele rănite care vor fi aduse în ţară vor fi transportate de echipaje SMURD la unităţile medicale indicate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Românii răniţi în accidentul din Muntenegru vor fi aduşi în ţară cu două avioane militare care sunt pregătite să decoleze de la Baza 90 din Otopeni.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgoriţa pentru a evalua starea victimelor în vederea aducerii acestora în ţară, a precizat, într-o declaraţie de presă, că 18 români au murit în accident, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă. Presa din Muntenegru relata însă că numărul morților în accidentul de autocar a ajuns la 19.

Pacienţii care pot fi transportaţi vor fi aduşi în România, cel mai probabil marți dimineață, cu două avioane militare, urmând ca un al treilea avion să preia persoanele decedate, după efectuarea autopsiilor şi îndeplinirea formalităţilor.

Surse medicale au precizat că spitalele de urgenţă din Capitală – Floreasca, Elias, Bagdasar-Arseni şi Universitar – sunt pregătite pentru preluarea răniţilor.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU