3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:25
No menu items!

Ministerul de Interne are nevoie de peste 200 de medici. Posturi scoase la concurs în această vară

spot_img

Pe lângă organizarea alegerilor locale, între prioritățile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se numără și încadrarea unor medici pentru rețeaua medicală a instituției. Aceasta este concluzia ședinței de evaluare a stadiului îndeplinirii obiectivelor prioritare ale MAI care decurg din Programul de Guvernare, Strategia Națională de Ordine Publică și celelalte strategii sectoriale din domeniul Ministerului Afacerilor Interne, condusă, vineri, de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

“Pentru etapa a V-a a Planului de reducere a deficitului de personal, care constă în încadrarea de specialiști, MAI este interesat să încadreze medici pentru rețeaua medicală proprie. Menționăm că în prezent, în rețeaua medicală a MAI există un deficit de peste 200 de medici care ar trebui să asigure asistența medicală a celor aproape 140.000 de angajați ai ministerului, a pensionarilor MAI, dar și pentru persoanele aflate în arest preventiv sau cele cazate în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări. În aceste condiții, MAI va scoate la concurs în această vară mai multe posturi de medici, fiind interesat să se adreseze specialiștilor tineri care doresc să-și construiască o carieră în sistemul medical al MAI”, au precizat reprezentanții MAI într-un comunicat de presă.

 Măsuri speciale pentru alegeri

Prioritatea acestei perioade rămâne organizarea în bune condiții a alegerilor locale. În acest sens, în cadrul ședinței de vineri, ministrul afacerilor interne a cerut ca săptămânal structurile operative ale MAI să realizeze analize și evaluări din punct de vedere al asigurării ordinii publice și al gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

“De asemenea, structurile MAI vor avea în vedere, în această lună, dinamica solicitărilor de schimbare a reședinței persoanelor, pentru a preîntâmpina situațiile fictive care au scopuri strict electorale. Aspectele de acest gen care vor prezenta interes pentru structurile de ordine publică vor fi verificate în teren”, se mai arată în comunicatul MAI.

Pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în perioada campaniei electorale și în ziua votului, MAI va mobiliza 50.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri.

Concursul de încadrare din sursă externă, la final

În ceea ce privește reducerea deficitului de personal din cadrul MAI este în derulare concursul pentru încadrarea din sursă externă. Astfel, sâmbătă, 7 mai, încep probele sportive, testul scris urmând a avea loc pe data de 14 mai.

“Etapa următoare a Planului de reducere a deficitului de personal va consta în încadrarea la termen a promoțiilor școlilor MAI. În acest sens, ministrul afacerilor interne a cerut structurilor MAI să pună din timp la dispoziția Academiei de Poliție distribuția locurilor existente pentru promoția acestui an, astfel încât studenții anului final să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a-și contura opțiunile de repartizare la unitățile operative. Menționăm că 1.455 de ofițeri și agenți/subofițeri vor absolvi anul acesta școlile MAI”, au mai arătat oficialii MAI.

În plus, ministrul Petre Tobă a cerut conducerii Academiei de Poliție să se asigure că organizarea concursului de admitere din acest an se va desfășura în cele mai bune condiții și cu maximă transparență, în condițiile în care, din experiența concursurilor de până acum, sunt așteptați foarte mulți candidați. Termenul de înscriere pentru examenul din acest an la Academia de Poliție “A.I. Cuza” expiră pe 27 mai.

În paralel cu aceste activități, potrivit legii, pe 18 mai va avea loc alegerea noului rector al academiei.

Structură distinctă pentru gestionarea fondurilor europene

O altă temă aflată pe agenda conducerii MAI este aceea a eficientizării accesării fondurilor europene, context în care au fost efectuate o serie de modificări organizatorice prin înființarea Direcției Fonduri Nerambursabile, structură care va deveni operațională începând cu data de 9 mai și care va coordona integrat proiectele aflate în derulare la nivelul ministerului pentru a determina un grad cât mai mare de absorbție a fondurilor europene.

“În acest domeniu, ministrul afacerilor interne a cerut ca, săptămânal, să aibă loc analize și evaluări în ceea ce privește derularea proiectelor finanțate din fonduri europene”, au conchis reprezentanții MAI.

R.D.