30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 12:16

Ministerul de Interne și-a înnoit parcul auto prin programul „Rabla”

spot_img

Ministerul de Interne și-a înnoit parcul auto prin programul „Rabla”

Autoturismele urmează să fie recepţionate săptămâna viitoare. Prin această achiziţie se asigură creşterea gradului de operativitate al structurilor MAI, precum şi diminuarea cheltuielilor efectuate pentru mentenanţa autovehiculelor, precizează sursa.

MAI a accesat la sfârşitul acestui an Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, prin predarea unui număr de 432 autovehicule uzate, ceea ce a permis achiziţia unui număr de 144 autospeciale, economia realizată în acest fel fiind de 1.641.600 lei, sumă reprezentând contravaloarea tichetelor valorice obţinute de la colectorii autorizaţi.

În baza documentaţiei, dosarul întocmit conform prevederilor Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional a fost depus la producătorul eligibil, stabilit prin procedură de achiziţie publică „licitaţie deschisă”, respectiv SC Renault Commercial Roumanie SRL, pentru 144 de autoturisme, dintre care 71 Dacia Duster şi 73 Dacia Logan.

Reprezentanţii ministerului mai arată că prin această achiziţie se asigură creşterea gradului de operativitate al structurilor MAI, precum şi diminuarea cheltuielilor efectuate pentru mentenanţa autovehiculelor.

În prezent, gradul de asigurare cu mijloace de transport la nivelul MAI este de 41,9%. Una dintre posibilităţile identificate de reducere a deficitelor este accesarea Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

În 2011 au fost achiziționate prin acest program 30 de autospeciale de teren Dacia Duster pentru dotarea posturilor ataşaţilor de afaceri interne ai României din Europa, preţul acestora fiind diminuat cu 11.400 lei/autovehicul, suma totală economisită fiind de 342.000 de lei. O.D.