37 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 16:21
No menu items!

Ministerul Apărării britanic: pierderi devastatoare în rândurile ofiţerilor, în conflictul cu Ucraina

spot_img

Rusia pare să fi suferit pierderi devastatoare în rândurile ofiţerilor de rang mediu şi inferior în conflictul cu Ucraina, existând perspectiva unei eficienţe militare mai slabe în viitor, a declarat Ministerul Apărării britanic luni, citat de USNews.

Comandanţii de brigadă şi de batalion au fost desfăşuraţi probabil în cele mai periculoase aliniamente, în timp ce ofiţerii de rang inferior au fost nevoiţi să conducă acţiuni tactice de nivel redus, a indicat ministerul pe Twitter în noua actualizare a informaţiilor de pe frontul ucrainean furnizate de serviciile sale secrete.

„În contextul tot mai multor informaţii credibile despre revolte în rândul forţelor ruse desfăşurate în Ucraina, lipsa unor comandanţi de pluton şi de companie cu experienţă şi credibilitate va duce în continuare la o scădere a moralului şi a disciplinei”, se spune în comunicat.

Pierderea ofiţerilor mai tineri ar putea exacerba problemele Rusiei în modernizarea structurilor de comandament şi de control militar, a spus ministerul.
„Într-un orizont de timp mai scurt, grupurile tactice la nivel de batalion reconstituite în Ucraina din supravieţuitorii mai multor unităţi vor fi probabil mai puţin eficiente din cauza lipsei de comandanţi de rang inferior”, se arată în comunicat.

Cu mai multe rapoarte credibile despre revoltele localizate în rândul forțelor Rusiei în Ucraina, lipsa de pluton și comandanți cu experiență și credibilitate va duce, probabil, la o scădere suplimentară a moralului.

D. Constantin