27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 18:34
No menu items!

Ministerul Agriculturii, afaceri cu soția decanului de la Facultatea de Zootehnie

spot_img

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face afaceri cu soția decanului de la Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Ministerul Agriculturii a atribuit, pe 18 iulie, un contract, prin licitație deschisă, pentru servicii de organizare de reuniuni ale Grupului de Lucru LEADER (GLL) în cadrul planului de acțiuni ale Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală 2014-2020.  Potrivit caietului de sarcini, obiectul contractului este organizare a maximum 24 de reuniuni, la care sa participe un numar de maximum 2.760 de participanți.

Firmele care vor presta aceste servicii pentru jumătate de milion de euro sunt Waldorf Tours SRL, Smart Integration și Libro Events. De cea din urmă cu siguranță ați mai auzit și ați mai citit de-a lungul timpului. Este o firmă care a debutat cu activitate de catering și a ajuns în final să se ocupe de curățenie, câștingând nenumărate contracte pe bani publici.

Prima firmă aparține Mioarei Mărginean, soția decanului de la Facultatea de Zootehnie a Universității de Agronomie din București, Emil-Gheorghe Mărginean. Decanul are și el două societăți comerciale – Karpaten Turism și Karpaten Hotels, prima fiind asociat, alături de Mărginean, în cea de-a doua. El îl are ca partener în Karpaten Turism pe fiul său, Alexandru-Gheorghe Mărginean. Toate societățile își au sediul social la domiciliul soților Mărginean, pe o stradă din sectorul 3. Karpaten Turism a avut cel puțin un contract cu Ministerul Dezvoltării, în 2011, când a organizat Congresul Mondial al Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET), pentru aproape 1 milion de lei.

 

Waldorf Tours a mai primit, în acest an patru contracte pentru organizare de evenimente: trei, în 8 februarie, de la Ministerul Fondurilor Europene, și unul, în 11 ianuarie, de la Ministerul Dezvoltării Regionale. În ultimul an, firma a avut zeci de contracte atribuite direct de diverse instituții publice, mai ales de Registrul Auto Român. De pe urma lor, Mioara Mărgineana adus în bugetul firmei peste 50.000 de euro.

Alexandru Marginean a fost condamnat, în 8 decembrie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, în care a fost trimisă în judecată și firma sa, Karpaten Outgoing.

Andi Topală