1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:04
No menu items!

Ministerul Afacerilor Interne, pregătit pentru perioada sărbătorilor de iarnă

spot_img

Stroe_SZ

După Planul de acțiuni aprobat de către conducerea MAI în urmă cu două săptămâni, ministrul Radu Stroe a transmis, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții mai multe măsuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă: prefecturile și inspectoratele județene vor asigura permanența la comandă pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, intensificarea controalelor în piețe și târguri pentru protejarea populației față de calitatea produselor comercializate, asigurarea fluenței traficului rutier și intervenției rapide la evenimente, precum și acțiuni ale IGSU pentru prevenirea incendiilor și a exploziilor.

Printre prioritățile structurilor de ordine publică Radu Stroe a menționat asigurarea unui trafic corespunzător pe principalele rute de vacanță, cu atât mai mult cu cât la acest moment nu sunt anunțate fenomene meteorologice de intensitate, și intervenția de urgență a IGSU la evenimentele rutiere, fiind amintit că în cele trei weekend-uri din această lună au fost deja înregistrate 30 de persoane decedate în accidente rutiere.

Ministrul Radu Stroe a cerut Poliției și Jandarmeriei să ia toate măsurile necesare pentru ca cetățenii să aibă liniștea necesară petrecerii acestor sărbători de Crăciun și Anul Nou.

Secretarul de stat Cătălin Chiper a insistat pe componenta preventivă pe care IGSU trebuie să o deruleze în aceste zile, în condițiile în care riscurile cele mai frecvente sunt incendiile sau exploziile cauzate de scurgerile necontrolate de gaze.

Totodată, prefecților li s-a cerut să colaboreze cu  Protecția Consumatorului, cu direcțiile sanitar-veterinare și cu celelalte organisme de control pentru a proteja populația în privința produselor comercializate în târguri și piețe.

Măsuri speciale vor fi dispuse și la intrarea în țară, acolo unde vor exista aglomerări cauzate de fluxul de cetățeni români care se vor întoarce în țară pentru petrecerea sărbătorilor.

Olimpia Diaconiuc