joi, 22 octombrie 2020 - 12:13

Ministerul Afacerilor Interne: Intervenţii pentru 70 de persoane cu urgenţe medicale

CCR se pronunță azi pe conflictul dintre Parlament și Parchetul General, în cazul dosarului deschis lui Tăriceanu

Curtea Constituţională a României s-ar putea pronunţa, astăzi, pe cererea de soluţionare a unui conflict juridic dintre Senat şi Parchetul de pe lângă Înalta...

Guvernul face angajări, în timp ce închide locuri de muncă în mediul privat

În plină criză economică și socială, care a dus la închiderea de zecii de mii de locuri de muncă, în sistemul public angajările pe...

Statul a distribuit doar 1,6% din măștile produse de utilajul de 1 milion de euro inaugurat cu fast de Orban

Doar 60.000 măști au fost distribuite din cele produse de utilajul de 1.000.000 euro, inaugurat cu mare fast de Orban. De ce s-au livrat...

Conducerea PSD a invalidat lista lui Oprișan. Liderul de la Vrancea: „Ciolacu nu e stăpân”

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamenare, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Marian Oprişan...

13 pacienţi au fost transportaţi cu elicoptere la spitale, printre aceştia fiind cinci femei însărcinate şi o persoană cu accident vascular cerebral

smurd_accident_bulgaria 7

Echipele de intervenţie au ajutat 70 de persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, 13 pacienţi fiind transportaţi cu elicoptere la spitale, printre aceştia fiind cinci femei însărcinate şi o persoană cu accident vascular cerebral, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de cod galben de vânt puternic, pentru judeţele Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi sudul judeţului Brăila, valabilă până astăzi la ora 14.00.

Așa cum v-am informat, în toată această perioadă de sărbători, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne funcționează permanent Centrul Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor, sub comanda viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA.

În Centrul Național de Coordonare sunt gestionate toate situațiile de urgență care pot apărea în această perioadă, inclusiv cele generate de vremea nefavorabilă.

Astfel, efectivele Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră intervin permanent în sprijinul populației, alături de forțe ale Ministerului Apărării Naționale și ale altor ministere.

Din cauza vremii severe din ultimele 24 de ore, cele mai afectate județe au fost Cluj, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Neamț, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

La acest moment, mai sunt 9 localități fără energie electrică din județele Dâmbovița, Galați și Iași. Potrivit informării de la Electrica, în toate aceste localități se lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

În ultimele 24 de ore, 70 de persoane care au avut nevoie de asistență medicală de urgență au fost salvate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne și ale Serviciului de ambulanță, cu sprijinul autorităților locale.

Condițiile meteorologice au permis executarea a 11 misiuni aero-medicale, 13 persoane fiind transportate către unitățile spitalicești.

Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctul de operare aero-medicală Iași, cinci femei însărcinate, o persoană cu accident vascular cerebral și un adult cu dureri abdominale.

Un elicopter de capacitate mare a efectuat o misiune în Insula Mare a Brăilei pentru a transporta două persoane care au avut nevoie urgentă de asistență medicală.

De la Măgureni, județul Galați, au fost preluați și duși la Brăila doi adulți cu probleme medicale.

O aeronavă de la Punctul de Operare Aero-medicală București a preluat un copil din județul Ialomița și l-a adus la București. De la Craiova a fost adus de asemenea, la București un adult cu probleme cardiace.

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului, rămân închise următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

 1.      DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați);

2.      DN11A Podu Turcului (jud. Bacău) – Bârlad (jud. Vaslui).

În această dimineață, traficul rutier a fost reluat, în condiții de iarnă, pe tronsonul Fălciu – Murgeni al DN24A, jud. Vaslui. Între Huşi şi Murgeni se circulă, deocamdată, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Și pe drumurile naţionale din judeţul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A) se circulă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Este de aşteptat ca în orele următoare traficul rutier să se intensifice pe principalele drumuri naţionale, mai ales pe DN1 Bucureşti – Braşov. Pentru a evita coloanele de maşini care se vor forma la Comarnic şi pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, recomandăm conducătorilor auto care se îndreaptă către Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa vântul bate cu putere, spulberând zăpada de pe câmp pe partea carosabilă și formând suluri, mai ales pe porţiunile kilometrice 40-50 şi 65-75. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă şi să se mărească distanţa în mers între autovehicule.

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă și să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condițiile meteo-rutiere și să nu bruscheze comenzile autovehiculului.

Șoferi trebuie să fie foarte atenți pentru că în unele zone porţiunile de carosabil uscat pot alterna cu cele acoperite cu gheaţă sau zăpadă!

La acest moment, peste 14.500 de polițiști, 5.000 de pompieri, 6.800 de jandarmi și peste 3.000 de polițiști de frontieră sunt la datorie. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în sistem integrat cu forțele Ministerului Apărării Naționale și ale altor ministere.

La nivel naţional, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezente mai ales în zonele în care vor fi organizate manifestări publice de amploare și sunt pregătite să gestioneze orice solicitare în situații de urgență.

În aceste zile, Inspectoratul General de Aviație are pregătite 12 aeronave care vor putea efectua misiuni aero-medicale, dacă starea vremii va permite.

Cu prilejul Anului Nou, în toată țara sunt programate peste 200 de spectacole în aer liber și evenimente publice, unde se așteaptă participarea a peste 600.000 de persoane.

În acest context, recomandăm populației să utilizeze numai obiecte pirotehnice permise de legislaţia în vigoare, comercializate de persoane juridice autorizate, în locuri special amenajate. Acestea se pot folosi doar în spaţii deschise, la distanţă de materialele combustibile sau inflamabile.

Având în vedere că cea mai mare parte a misiunilor angajaților Ministerului Afacerilor Interne se desfășoară în această perioadă în stradă, au fost luate măsuri pentru adaptarea la condițiile meteorologice, astfel încât angajații să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță pentru propria sănătate.

Printre aceste măsuri se numără cele referitoare la adaptarea echipamentului la regimul termic, precum și cele privind refacerea capacității de termoreglare a organismului, prin asigurarea unor perioade de pauză, prin alternanță cu ceilalți membri ai echipajelor.

La final de an, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea urează tuturor românilor un călduros La mulți ani! și îi asigură că efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie și în noaptea de Revelion, astfel încât toți cetățenii să se poată bucura de petrecerea sărbătorilor în condiții de siguranță publică.

Monica Dajbog
purtător de cuvânt, Ministerul Afacerilor Interne

Județul cel mai afectat de COVID suspendă testările PCR, în plină explozie de infectări

În plină explozie a infectărilor cu noul coronavirus în România, conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba a suspendat recoltările pentru testele COVID, de miercuri...

Mutările ofițerilor incomozi continuă în Poliția Română

Revolta polițiștilor cinstiți a atins noi cote, marți, când Șeful Poliției din Centrul Vechi al Capitalei, numit în funcție în urma unui concurs, a...

Medicii încep să se revolte față de autoritățile incompetente. Protest extrem în Spania, cu medici dezbrăcați

Haosul din sistemul de sănătate și din administrația publică centrală nu este prezent doar în România, ci și în state europene mult mai dezvoltate,...

Actorul Florin Zamfirescu: Suntem conduși de niște tiriplici infantili, care ne țin la pușcărie, dar nu amână alegerile

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt nişte copii...

Conflict deschis între USR și PNL pe seama alegerii lui Florin Iordache șef al Consiliului Legislativ

Deși au mers umăr la umăr la alegerilor locale, USR și PNL continuă disensiunile, lansând reciproc atacuri dure după alegerea lui Florin Iordache șef...