Mini tort cu mousse de piersici

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 3 ouă,
  • 70 gr făină,
  • 70 gr zahăr,
  • 40 gr unt,
  • 5 gr praf de copt,
  • 200 ml smântână lichidă,
  • 4 piersici (din compot),
  • 50 ml lapte condensat,
  • 1 ml esență de vanilie,
  • sare

Mod de preparare:

Vom avea grijă ca ouăle pe care le vom folosi la blat să stea la temperatura camerei cel puțin 2 ore înainte de a fi pregătite.

Spargem ouăle într-un bol din sticlă sau din porțelan, perfect uscat și le amestecăm cu esența de vanilie și  cu zahărul pudră pe care îl cernem înainte. 1 ml esență de vanilie va fi suficient  pentru un blat de 19 cm.  Nu vrem ca aroma de vanilie să acopere mousse-ul de piersici.

Adăugăm untul topit și amestecăm în continuare, folosind un mixer sau un tel.

Cernem făina, o amestecăm cu sare și cu praf de copt și, puțin câte puțin, o adăugăm compoziției obținute înainte, amestecând, de această dată, cu o spatulă.

reteta

Încălzim cuptorul la 165 grade și tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă, cu diametrul de 19 cm. Turnăm compoziția obținută și introducem tava în cuptor pentru 25 minute.

După coacere, lăsăm blatul să se răcească la temperatura camerei, apoi îl desfacem ușor de pe formă. Îndepărtăm hârtia de copt de pe partea de jos a blatului și îl lăsăm așa, cu dosul în sus, pentru 2 ore, până când va fi porționat pe straturi.

Între timp, pregătim crema de lapte condensat și mousse-ul de piersici.

Smântâna, care a fost ținută la rece, se bate cu un tel sau mixer de bucătărie, până când aceasta se va întări și va crește în volum. Se va înjumătăți astfel: 1 parte se va amesteca cu laptele condensat, iar cealaltă jumătate cu piersicile transformate în piure.

reteta1

Se porționează blatul: se dă capacul deoparte, iar restul va fi porționat în 2 straturi.

Cu ajutorul unei pensul, însiropăm blatul cu suc din compotul de piersici. Se acoperă primul strat cu crema de lapte condensat și se dă la rece pentru 30 minute.

reteta2

Se acoperă cu al doilea strat, iar deasupra vom întinde mousse-ul de piersici. Decorăm tortul după plac și îl lăsăm la rece pentru cel puțin 4 ore.

reteta3

Savurați cu plăcere alături de cei dragi!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU