11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 20:55

Mini tort cu ganache de ciocolată neagră și mascarpone

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

tort

Ingrediente

Blat:

  • 125 gr zahăr,
  • 50 gr unt,
  • 5 ouă,
  • 25 gr mac,
  • 100 gr făină,
  • ½ plic praf copt,
  • sare.

Cremă:

  • 250 gr mascarpone,
  • 250 grame smântână lichidă,
  • 150 gr zahăr,
  • 5 ml esență vanilie,
  • 4 biscuiți oreo.

Ganache:

  • 300 gr ciocolată neagră,
  • 300 ml smântână lichidă,
  • 40 gr unt cu 84% grăsime.

Mod de preparare:

Blat:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat  spumă cu sare până se întăresc, iar gălbenușurile se bat  împreună cu zahărul, untul topit și macul, până ce obținem o compoziție alb-gălbuie. Făina se amestecă cu praful de copt  și se adaugă “în ploaie” peste gălbenușuri. După ce s-a omogenizat complet, se adaugă și albușurile și se vor amesteca cu o spatulă din lemn, de sus în jos.

Compoziția obținută se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptorul încălzit la 160 grade, pentru 17-20 minute.

După coacere, blatul se lasă să se racească și apoi se scoate din formă.

tort3Cremă:

Smântâna lichidă se amestecă cu zahărul până când acesta se topește în întregime, apoi se bate spumă cu ajutorul unui tel sau mixer până când capătă consistență. Se adaugă apoi mascarpone și esența de vanilie și se continuă.

Ganache:

La bain-marie se topește ciocolata neagră  împreună cu smântâna lichidă. Ciocolata se topește  în smântână și se lasă la răcit. Se adaugă untul, care a fost la temperatura camerei și se bate până ce crește volumul și se transformă într-o cremă spumoasă.

Blatul se taie în 3 straturi.

tort2

Înainte de a fi folosită crema de mascarpone, se adaugă biscuții sfărâmați și se amestecă doar pentru câteva secunde cu o spatulă.

tort4

Crema va fi distribuită pe fiecare dintre straturi. Se îmbracă apoi tortul în ganache și se decorează după plac.

Se dă la rece și se servește a doua zi.

tort5

Savurați cu plăcere!

tort6

Nicoleta Popa