4.2 C
București
marți, 2 martie 2021 - 6:14

Minerii iși vor primi salariile restante. Guvernul a decis plata în trei tranșe

După șapte zile în care mai mulți mineri s-au blocat în subteran in semn de protest pentru că nu și-au primit drepturile salariale, aceștia au ieșit aseară târziu la suprafață.

În ședința de Guvern s-a aprobat o hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1850/2006.

Această hotărâre permite plata salariilor restante ale minerilor din Valea Jiului, care au protestat timp de o săptămână în subteran la minele din Lonea și Lupeni, informează Mediafax.

Luni, 22 februarie, reprezentanţii minerilor de la CEH au avut discuţii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. În urma discuţiilor, s-a găsit soluţia pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante.

Minerii vor primi drepturile salariale restante în trei tranşe, au anunţat reprezentanţii Guvernului României.

În datele de 25 şi 26 februarie, minerii îşi vor putea deja primi drepturile salariale şi o parte dintre beneficiile restante, tichetele de masă şi costurile de transport, informează Prefectura Judeţului Hunedoara, potrivit Adevarul.ro

“Banii vor fi acordaţi în trei tranşe de plată pentru: Plata salariilor pe trei luni şi a ajutorului de încălzire; acordarea de salarii compensatorii pentru cei care ies la pensie; vor fi plătite tichetele de masă şi transportul la şi de la locul de muncă pentru angajaţi”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.