9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:41

Minerii de la Vulcan şi Lupeni protestează pentru că nu şi-au primit prima de Crăciun

spot_img

Minerii de la exploatările de huilă Lupeni și Vulcan au protestat, marți, la intrarea în schimburi, nemulțumiți de faptul că administrația Complexului Energetic Hunedoara nu a luat încă o decizie în ceea ce privește plata primei de Crăciun.

Președintele Sindicatului “Muntele”, Petre Nica a declarat că prima de Crăciun este stipulată în contractul colectiv de muncă.

Minerii din schimbul trei de la mina Lupeni și ortacii din schimbul întâi de la mina Vulcan au refuzat să intre în subteran timp de o oră. Şedința Consiliului de Administrație al CEH are loc marţi, la București. Potrivit repreyentanţilor companiei, se vor discuta posibile soluții de redresare, astfel încât protestele spontane să nu se transforme, pe fondul nemulţumirii angajaţilor, într-o grevă generală. Sindicatul Muntele a cerut luni, în scris, demisia directorului general al CEH și a președintelui Consiliului de Administrație al CEH, motivând lipsa de dialog social. 

Protestele minerilor din Valea Jiului au început de luni, la Lonea și Lupeni, o stare de nemulțumire existând și la termocentralele Mintia și Paroșeni. Salariații acuză faptul că nu au încasat prima de Crăciun, în condițiile în care sindicatele au solicitat, în urmă cu două săptămâni, negocieri cu administrația pe acest capitol.

Anul trecut, cei 6.400 de angajați ai CEH au primit o primă de Crăciun în valoare de 400 de lei.