8.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 3:29

Minciunile lui Nicușor Dan despre averea sa. DOCUMENTE

spot_img

Declaraţia de avere a liderului USR Nicuşor Dan ridică multe semne de întrebare. Acesta a declarat în numeroase rânduri că locuiește într-o garsonieră închiriată în zona Piața Gorjului, alături de partenara sa de viață și copilul lor.

Cu toate acestea, actualul deputat a cumpărat în anul 2007, în perioadă de boom imobilar, 7.460 mp teren intravilan în Predeal, informează Antena 3. Acesta a fost achitat parțial cu un credit obținut de la Garanti Bank de 72.791 euro, restul de bani, în jur de un milion de euro fiind plătiți din economiile lui Nicușor Dan, scrie bugetul.ro.

În acea perioadă, băncile acordau în general credite ipotecare pentru terenuri condiționând acordarea lui de construcția pe teren a unui imobil în următorii cinci ani. Nicușor Dan a obținut acest credit, dar nu a construit nimic pe acel teren. Nu este clar nici ce sumă a fost plătită de liderul USR pentru teren.

Totodată, în declarația lui de avere este stipulat că ar fi primit o donație de 10.000 de la firma Panotaj Expert SRL pentru studii sociologice. Firma are 0 angajați și un profit de 6.130 în 2015, adică mai puțin decât a donat pentru Nicușor Dan.

Liderul USR a precizat, într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii „Ediție de Weekend”, de la Antena 3, moderată de Cătălina Porumbel, că, înainte cu un an de a cumpăra terenul, respectiv în 2006, a vândut o firmă. „Atlas se numea și am vândut părțile sociale pentru 180.000 de euro”, a spus Nicușor Dan. El a spus că a făcut un credit la bancă de 100.000 de euro, pentru a lua terenul, având deja 80.000 de euro. Întrebat de ce a făcut credit bancar, de vreme ce avea suma echivelentă pentru cumpărarea terenului, din vânzarea firmei, Nicușor Dan a precizat că a cheltuit 100.000 din tranzacția părților sociale.

Datele de la Registrul Comerțului, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial din 2009, arată că firma la care era asociat Nicușor Dan se numește Atlas Computers Comimprodex SRL, iar părțile sociale au fost vândute de liderul USR pentru 30.000 de lei, în august 2008, adică după contractarea creditului.

Mai mult decât atât, Nicușor Dan și-a mai cesionat părțile sociale în altă firmă, ProCa Romania SRL. Și acestea au fost vândute pentru 112.400 euro tot în 2008, deci tot la un an după contractarea creditului (potrivit declarației de avere).

Liderul USR nu a precizat și pe ce a cheltuit acea sută de mii de euro, spunând că nu-și mai aduce aminte.

Andi Topală