9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:16
No menu items!

Miller: Europa rămâne principala piață pentru Gazprom

spot_img

Miller a indicat că ponderea hidrocarburilor rusești în importurile Europei în 2014 va depăși 64%, ceea ce este cu 17% mai mult decât în urmă cu patru ani

Aleksei Miller

Directorul executiv al Gazprom, Aleksei Miller, a declarat că Europa rămâne principala piață pentru gigantul energetic rus.

„Piața europeană este pentru noi principala piață și noi suntem pentru Europa principalul furnizor”, a precizat Miller, în cadrul unui forum internațional privind investițiile, care se desfășoară în acest final de săptămână la Soci (sudul Rusiei), relatează agenția de presă RIA Novosti.

În acest sens, el a indicat că ponderea hidrocarburilor rusești în importurile Europei în 2014 va depăși 64%, ceea ce este cu 17% mai mult decât în urmă cu patru ani.

Începând cu anul 2010, ponderea gazului rusesc în consumul Uniunii Europene a crescut la 30%. Cu patru ani în urmă, acest indice era de 23%. Dar ceea ce este și mai remarcabil este faptul că ponderea importurilor de gaze rusești în Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2014 va depăși 64%, în creștere cu 17% în ultimii patru ani

Aleksei Miller,

Directorul executiv al Gazprom

Unii experți europeni și-au exprimat preocuparea în legătură cu posibilul viraj al Rusiei spre Asia, după ce în luna mai Gazprom și compania chineză CNPC au semnat un contract în valoare de 400 miliarde de dolari pentru livrarea către China a 38 miliarde de metri cubi de gaze pe o perioadă de 30 de ani, subliniază RIA Novosti. Aceste livrări ar urma să fie realizate prin conducta „Puterea Siberiei” de la zăcămintele din Siberia Orientală.

C.A.