Militarul israelian dat dispărut de vineri în Fâşia Gaza este mort

Sublocotenentul Goldin a fost dat dispărut după un atac desfăşurat de un comando palestinian în Fâşia Gaza

americani ucisi in Gaza

Armata israeliană a anunţat duminică dimineaţă moartea sublocotenentului Hadar Goldin, dat dispărut de vineri în timp ce lupta în Fâşia Gaza.

“O comisie specială condusă de rabinul şef al armatei a anunţat moartea ofiţerului de infanterie Hadar Goldin, ucis în luptă vineri în Fâşia Gaza”, a anunţat un comunicat militar, potrivit Mediafax.

“Înaintea acestui anunţ, au fost luate în calcul toate considerentele medicale, religioase”, a adăugat comunicatul în timp ce purtătoare de cuvânt a armatei, contactată de AFP, a refuzat să confirme sau să infirme dacă a fost găsit cadavrul sau o parte din acesta.

În vârstă de 23 de ani, sublocotenentul Goldin a fost dat dispărut după un atac desfăşurat de un comando palestinian în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a declarat vineri că militarul a fost probabil răpit. Dar aripa armată a Hamas, deşi a revendicat atacul, a anunţat că nu ştie nimic despre sublocotenentul Goldin şi a apreciat că acesta a fost ucis alături de comandoul palestinian în bombardamentul israelian.

În cursul serii de sâmbătă, presa israeliană a precizat că la domiciliul părinţilor soldatului s-au deplasat ministrul Apărării Moshe Yaalon şi rabinul şef al armatei Rafi Peretz, semnul unui anunţ iminent în legătură cu acesta.

Sute de persoane anonime dar şi părinţii a trei tineri israelieni răpiţi şi ucişi în Cisiordania la începutul lui iunie s-au reunit sâmbătă seara în faţa domiciliului familiei Goldin din Kfar Saba (centru), potrivit presei.

Mama sublocotenentului Hadar Goldin a “cerut” sâmbătă ca Israelul să nu îşi retragă trupele din Fâşia Gaza atât timp cât fiul ei, dispărut vineri, nu va fi recuperat.

Şaizeci şi patru de militari au murit în lupte începând cu 8 iulie, acesta fiind cel mai grav bilanţ al armatei israeliene de la războiul împotriva mişcării libaneze Hezbollah în 2006.

C.A.  

NICIUN COMENTARIU