4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:12
No menu items!

Militarii fără însemne continuă ocuparea Crimeii. Baza de rachete din Cernomorsk s-a predat

spot_img

crimeea rusia

Militarii ruși au preluat controlul asupra unității de rachete din Cernomorsk, vestul Crimeii, informează Unian și Interfax-Ukraian, potrivit cărora circa 200 de militari ruși îmbarcați în 14 camioane au sosit în noaptea de duminică spre luni la bază și sub amenințarea unui asalt și a utilizării armelor au preluat controlul.

Militarii ucraineni au fost constrânși să pună armele în rastele, să sigileze depozitele cu muniții și apoi să părăsească baza, scrie pe contul său de Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Ucrainei în Crimeea, Vladimir Selezniov, care adaugă că doar doi ofițeri ucraineni asigură paza bazei din Cernomorsk.

La rândul său, secretarul de presă al Serviciului pentru frontiera de stat, Oleg Slobodean, a declarat luni la postul de televiziune 5Kanal că în jur de 30 militari ruși au preluat controlul asupra punctului de frontieră Cernomorsk.

Potrivit Ukrainskaia Pravda, duminică, la punctul de frontieră Cernomorsk au intrat câteva mașini, între care un camion greu Kamaz, cu 50 de bărbați înarmați în uniforme fără însemne.

C.A.