3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:43
No menu items!

Militari răniţi într-un poligon de tragere din Cârţişoara (județul Sibiu). Unul dintre ei este în comă UPDATE

spot_img

explozie-poligon

  • UPDATE

Iuliu Szasz, militarul rănit, miercuri seară, în poligonul din localitatea Cârţişoara și internat la Spitalul Judeţean din Sibiu a fost transportat joi cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş. Transferul a fost făcut la cererea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, joi, pentru Mediafax că militarul care era internat la Secţia Neurochirurgie a unităţii medicale, a cerut să fie transferat la Târgu Mureş. “În urma evaluării complexe la care a fost supus de către medicii neurochirurgi s-au stabilit următoarele diagnostice: contuzii hemoragice de polioccipitali, fractură complexă occipitală mediană, hemoragie subarahnoidiană post-traumatică, plagă occipitală mediană. În cursul dimineţii, pacientul a solicitat să fie transferat la Târgu Mureş”, a declarat Decebal Todăriţă.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Sibiu, militarul a fost dus până la terminal cu o ambulanţă SMURD şi a fost preluat apoi de un elicopter SMURD Târgu Mureş, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Doi militari au fost răniţi, miercuri seară, într-un poligon de tragere din localitatea sibiană Cârţişoara în timpul unui exercițiu de trageri.

Potrivit medicilor chemați în ajutorul militarilor răniți, unul dintre aceștia a suferit un traumatism cranian cu plagă penetrantă şi este în comă, fiind transportat, miercuri, în jurul orei 23.30, cu un elicopter la un spital din Târgu Mureş. Cel de-al doilea militar a fost preluat de la locul accidentului de ambulanţa Spitalului Militar Sibiu, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Sibiu.

Oficiali ai Ministerului Apărării Naționale (MApN) au precizat joi, într-un comunicat de presă, că militarii răniţi fac parte din Batalionul 814 Tancuri din Turda și participau la un exerciţiu de trageri de luptă, în timpul căruia a explodat un proiectil reactiv.

Conform sursei citate, caporalii Octavian-Stelian Suciu (40 de ani) şi Iuliu Szasz (35 de ani) de la Batalionul 814 Tancuri din Turda au fost răniţi în urma exploziei unui proiectil reactiv ce a ricoşat în apropierea celor doi, care se aflau într-un adăpost pentru a opera câmpul de ţinte.

Iuliu Szasz este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, iar Stelian Suciu a fost preluat de un elicopter SMURD, fiind internat la Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă din Târgu Mureş.

MApN mai precizează că o comisie de la Statul Major al Forţelor Terestre cercetează producerea incidentului, iar cazul a fost preluat de un procuror militar.

Militarul care a rămas internat la Spitalul Judeţean din Sibiu, Alexandru Szasz, este în stare stabilă, urmând să fie evaluat de către neurochirurgi, care vor decide dacă se impune sau nu o intervenţie chirurgicală în cazul său. “Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu impact occipital. Era conştient la momentul internării şi este stabil. El va fi evaluat de către specialiştii neurochirurgi care vor decide măsurile ce vor fi aplicate în cazul său”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Toderiţă, citat de Mediafax.

R.D.