17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:13

Militanții Statului Islamic controlează o treime din orașul sirian Kobane

spot_img

Pentagonul a avertizat că atacurile aeriene nu vor fi suficiente pentru a salva orașul Kobane asediat de combatanții Statului Islamic

jihadisti

Militanții Statului Islamic (SI) controlează peste o treime din orașul de frontieră sirian Kobane (nord), a declarat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), după trei săptămâni de lupte cu forțele kurde susținute de atacuri aeriene conduse de SUA, informează Reuters.

„Statul Islamic controlează peste o treime din Kobane. Toate zonele din est, o mică parte din zona de nord-est și o zonă din partea de sud-est sunt controlate de SI”, a declarat șeful OSDO, Rami Abdulrahman, prin telefon. El a folosit vechea denumire a SI — Statul Islamic din Irak și Siria (ISIS).

O explozie s-a produs joi în partea de vest a orașului cu populație majoritar kurdă, iar un nor de fum negru s-a putut vedea de la granița cu Turcia, la câțiva kilometri distanță. Sunetul unui avion de luptă și focuri de armă sporadice puteau fi auzite din orașul asediat. Mai multe ambulanțe au trecut granița în Turcia, în orașul Suruc.

La Washington, Pentagonul a avertizat că atacurile aeriene nu vor fi suficiente pentru a salva orașul Kobane asediat de combatanții Statului Islamic. În plus, președintele american Barack Obama a respins posibilitatea trimiterii de trupe terestre pentru a participa la o misiune de luptă în această zonă.

C.A.