4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:40
No menu items!

Militanții pro-ruși au atacat sediul Poliției din Odesa

spot_img

odesa2

Militanții pro-ruși au atacat duminică sediul Poliției din Odesa, în sudul Ucrainei, în contextul în care orașul este încă sub șocul confruntărilor din noaptea de vineri spre sâmbătă, când peste 40 de persoane au murit.

Peste 2.000 de militanți au atacat clădirea și au cerut eliberarea celor din rândurile lor, care au fost arestați vineri. Câțiva protestatari înarmați cu bâte au intrat în curtea interioară a clădirii, au spart geamuri și au scandat ”Fasciștii!”.

Premierul interimar Arseni Iațeniuk a acuzat serviciile de securitate din Odesa că nu au reușit să prevină violențele, fiind mai interesate de propriile afaceri corupte, și a promis o anchetă completă.

De asemenea, Iațeniuk a acuzat Rusia că a pus la cale violențele din Odesa, pentru a destabiliza și mai mult puterea de la Kiev, confruntată cu mișcările separatiste din est.

Obiectivul Moscovei a fost să repete în Odesa ceea ce se întâmplă în estul țării, unde extremiștii rusofoni au preluat clădiri guvernamentale, a explicat Iațeniuk.

Vlad Bârleanu