Milionarul Iustin Paraschiv, eliberat din arest după 2 luni

Paraschiv Justin_SZ

 Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea de eliberare a milionarului Iustin Paraschiv, arestat din noiembrie anul trecut în reţeaua mafiei din domeniul cărnii. În aceeaşi cauză sunt arestate preventiv alte 19 persoane, printre care procurorul Angela Nicolae şi fiul său, Daniel Nicolae, iar alţi opt membri ai reţelei au interdicţie de a părăsi ţara.

În acest dosar, în care procurorii DNA au estimat un prejudiciu de peste 70 de milioane de euro, s-a început urmărirea penală şi pentru alte 15 persoane, acuzate că făceau parte din reţea. Printre acestea şi senatorul PSD Niculae Bădălau, acuzat că ar fi apărat interesele unie firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenţii la conducerea ANAF şi pe lângă Prefectura Giurgiu. În referatele de arestare, procurorii au arătat că senatorul Bădălău ar fi primit de la unul din membrii grupării pulpe, ficat şi piept de pui.

Iustin Paraschiv, patronul Carmestin, una din firmele acuzate de evaziune, a declarat magistraţilor că are doar calitate de asociat şi că nu putea controla acţiunile celorlalţi parteneri, şi nici nu le putea impune ce să facă.

Cristi Ciupercă

NICIUN COMENTARIU