22.5 C
București
marți, 11 mai 2021 - 16:57

Milionarul Iosif Armaș le spune procurorilor dacă a dat sau nu șpagă judecătorilor

Iosif Armaș,fost deputat PSD și om de afaceri din Top 300 a fost citat pentru audieri la DNA în dosarul celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.

iosif-armas dosar

Anchetatorii au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea celor patru magistrați de la Insolvență, că Iosif Armaș a dat șpagă în natură, carne de miel și vită, judecătorului Mircea Moldovan, de la Tribunalul București. Milionarul încălcase procedura insolvenței în societatea Argirom International SA, iar judecătorul Moldovan i-a spus administratorului judiciar ce sfaturi să-i dea lui Armaș, ca să câștige în fața creditorilor.

În contextul în care Borza i-a spus lui Armaş intenţia creditorilor înscrişi în dosarul nr. 43077/3/2007 de a cere convocarea anticipată a acestora, anterior datei de 8 decembrie 2012, acesta din urmă i-a transmis femeii că îi va remite un pachet cu produse alimentare (carne de vită/miel), solicitându-i ca jumătate să-i revină judecătorului Moldovan,

se arată în referatul procurorilor.

Potrivit unor informaţii vehiculate în 2010, o altă firmă controlată de omul de afaceri Iosif Armaş, Hercules, care administra majoritatea hotelurilor din staţiunea Herculane, se afla atunci în executare silitată.

În același dosar a fost pus sub învinuire un alt milionar, Dan adamescu, patronul Astra Asigurări.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată în 20 mai de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie. Cei patru au atacat decizia la instanţa supremă, care le-a respins contestaţiile.

S.M.