19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 11:38
No menu items!

Milioane de euro pentru firma lui Dragnea, Tel Drum, din plombări și deszăpeziri

spot_img

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București a reușit performanța să cheltuiască peste 3,2 milioane de euro doar pentru plombarea și deszăpezirea drumurilor din județul Teleorman

Tel Drum 2

Patronii Tel Drum, abonați la contractele de plombare și deszăpezire a drumurilor din județul Teleorman, au încasat peste 14 milioane de lei pentru întreținere, în ultimele 15 luni.

În perioada 1 ianuarie 2014-1 aprilie 2015, DRDP București a decontat 43 de facturi firmei Tel Drum pentru lucrări de deszăpezire, transport sare, timp de așteptare, utilaje, tratamente bituminoase, plombări, reparații și întreținerea șoselelor din administrarea Secției Drumuri Naționale Alexandria. Un raport oficial ANRMAP, publicat de CNADNR în 2014, arata că drumurile deszăpezite de firma Teldrum, în Teleorman, au costat mai mult ca cele din Capitală.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul DRDP București, cei mai mulți bani s-au plătit firmei Tel Drum pentru tratamente bituminoase. Mai exact, în perioada iunie-august 2014, Tel Drum a depus nu mai puțin de 9 facturi, în valoare totală de peste 6,3 milioane de lei, pentru tratamente bituminoase și plombe.

Și în 2013, suma pentru plombele din asfalt a fost la fel de mare – peste 4,2 milioane de euro au fost încasați de „regii asfaltului” care plombează și deszăpezesc drumurile din Teleorman. Doar în ultimele două luni ale anului 2013, conform informațiilor DRDP București, Tel Drum a încasat aproximativ un milion de euro pentru întreținerea drumurilor din Teleorman.

DNA a deschis, anul trecut, un dosar de evaziune fiscală în care sunt suspectați deputatul PSD Adrian Simionescu, Marian Fiscuci dar și alte persoane, cunoscute ca fiind oameni de încredere ai lui Liviu Dragnea. Marian Fiscuci este acționarul principal al firmei Te lDrum, cel care a preluat afacerea Tel Drum de la familia lui Liviu Dragnea. Fiscuci a apărut și în interceptările din dosarul referendumului, în care Dragnea a fost trimis în judecată de DNA. Fiscuci le spunea liderilor PSD din Teleorman ce acțiuni întreprinde pentru a scoate lumea la vot. Deputatul PSD Adrian Simionescu este cumnatul lui Marian Fiscuci.

Ștefan Etveș