4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 1:52
No menu items!

Mikola Bella din Garda Maghiară va fi extrădat până la recurs

spot_img

maghiari

Magistrații Curții de Apel București au decis ca Mikola Bella, membru al Gărzii Maghiare, este indezirabil pe teritoriul României, dar hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mikola Bella a venit în țara noastră în 2013, ca rezident, la Târgu-Mureș.

Luni, judecătorii au admis cererea lui Mikola Bella de amânare a dezbaterilor. Acesta nu s-a prezentat la Curtea de Apel București, pe motiv că dorește să-și pregătească apărarea. Procesul s-a judecat joi și magistrații au decis extrădarea rezidentului. Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie. Cu alte cuvinte, o echipă de ofițeri de la Imigrări îl va însoți pe Mikola Bella de acasă până la graniță, unde va fi predat autorităților ungare. În cazul unei decizii favorabile lui, la recurs, rezidentul se poate întoarce în România.

Procurorii Curții de Apel București au cerut ca Mikola Bella să fie declarat indezirabil deoarece în ultimul an, de când este în țara noastră, maghiarul a avut manifestări xenofobe, antisemite și a ddesfășurat activități împotriva ordinii constituționale.

M.N.