14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 17:10

Miile de francezi evacuați de pe Stade de France au cântat, în drum spre ieșire, imnul național / VIDEO

spot_img

80.000 de oameni evacuați de pe Stade de France în timpul atentatelor au cântat, la unison, imnul național “La Marseillaise”, în drum spre ieșire. Și jucătorii germani s-au alăturat francezilor.

Pe Stade de France se juca amicalul Franța – Germania. Deflagrațiile au avut loc în afara stadionului, dar s-au auzit atât în tribune, cât și la TV, în timpul transmisiunii în direct a partidei.

Președintele francez Francois Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de urgență de pe Stade de France, de forțele de securitate. Și ministrul de interne era împreună cu șeful statului francez la meci. Printre miile de spectatori s-a instalat panica, dar poliția și jandarmii i-au dirijat mai intâi pe peluza terenului. Suporterii care se refugiaseră pe gazon după explozii au fost evacuați de forțele de ordine.

Apoi, în timpul evacuării, mii de persoane au început să cânte la unison imnul Franței, La Marseillaise, pentru a transmite că francezii sunt uniți și luptă împotriva terorismului. Imaginile sunt emoționante – zeci de mii de oameni se mișcă în ordine, spre ieșire și cântă versurile: “La arme, cetățeni, formați batalioane! Libertate, egalitate, fraternitate!”

https://www.youtube.com/watch?v=4iQ2cHuZ0xE