21.1 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 19:36

Mii de sindicalişti de la Cartel Alfa protestează în Piața Victoriei

Mitingul de protest din Piața Victoriei este programat să se încheie la ora 13.00

Peste 4.000 de membri ai Confederației Naționale Sindicale “Cartel ALFA” participă marți, de la ora 11.00, la un miting de protest în Piața Victoriei, solicitând modificarea, în regim de urgență, a Legii Dialogului Social nr. 62/2011.

Protestatarii fluieră din vuvuzele, bat din tobe și agită pancarte pe care se poate citi numele federațiilor din care fac parte.

La acțiunea de protest de astăzi (marți – n.r.) participă peste 4.000 de membri ai federațiilor din metalurgie neferoasă, administrație publică, solidaritatea sanitară, cultură precum și de la federația mecanicilor de locomotivă. Guvernanții trebuie să facă ceva pentru lucrători, dacă vor să avem pace socială în România. Legea 62/2011 a dialogului social trebuie modificată în regim de urgență, pentru ca salariații să depășească statutul de sclavi ai patronilor de companii. Noi luptăm în continuare și împreună vom reuși.

Bogdan Hossu
președintele CNS Cartel Alfa

Potrivit acestuia, trebuie să se producă urgent patru modificări ale Legii Dialogului Social.

Este vorba de modificarea reprezentativității și modului de aplicare universală a Contractului Colectiv de Muncă; introducerea Contractului Colectiv de Muncă la nivel național, până la dezvoltarea Contractelor Colective de Muncă sectoriale; dreptul la conflict colectiv de muncă și — nu în ultimul rând — protejarea minimală a reprezentanților sindicali. Dacă există voință politică, aceste modificări pot fi analizate în data de 17 octombrie, când plenul Parlamentului se reunește din nou“, a mai spus Bogdan Hossu.

Acțiunile revendicative ale CNS Cartel Alfa au demarat pe 29 septembrie, prin pichetarea, între orele 10.00 — 12.00, a sediului Ministerului Muncii. Pichetele au loc zilnic, de luni până vineri, timp de trei săptămâni, până vineri, 17 octombrie.

Mitingul de protest din Piața Victoriei este programat să se încheie la ora 13.00.

D.M.