8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:40

Mii de refugiați, blocați în Croația într-o singură tabără

spot_img

Șase mii de refugiați au ajuns în Croația, dar sunt blocați din cauza deciziei Ungariei, de a-și închide granițele cu Croația.

Mulți dintre cei care au ajuns până în Croația se duc apoi către Slovenia, ca să poată pleca mai departe. Dar și autoritățile de aici au anunțat că nu mai fac față fluxului de migranți, și pentru a evita blocajele, nu pot primi mai mult de 2.500 de refugiați pe zi.

Sute de persoane sunt blocate la granița sârbo-craotă, unde cordonul de polițiști au lăsat să treacă, treptat, grupuri mici. Câțiva bărbați care au încercat să forțeze trecerea frontierei au fost opriți.

Un tren în care se aflau 1.800 de migranți a fost oprit timp de cnci ore la granița cu Slovenia. Refugiaților nu li s-a dat nici apă, nici mâncare, nici medicamente. Dintre cele 6 mii de persoane care au vrut să treacă, doar în ziua de sâmbără, frontiera sârbo-croată, 4.000 au rămas pe teritoriul Croației, cantonate într-o singură tabără de refugiați.

Și polițiștii bulgari au de furcă la granițe. Ei au descoperit, la frontiera bulgaro-turcă, într-un camion înmatriculat în România, 30 de migranți ilegali. Mașina era condusă de un cetățean turc.