2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:47
No menu items!

Mii de polițiști în stradă de Paște. Peste 400 de radare, zilnic, pe șosele

spot_img

politie_iarna

Peste 11.000 de polițiști vor acționa zilnic în perioada 19-21 aprilie, cu ocazia Paștelui, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea infracțiunilor.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), polițiștii vor fi prezenți și în zona celor peste 18.400 de lăcașurilor de cult, precum și în locurile unde se desfășoară manifestări publice circumscrise Sărbătorilor de Paște.

Din totalul polițiștilor angrenați în misiuni în această perioadă, 7.273 sunt de la Ordine Publică, 1.578 de la Rutieră, aproape 600 de la Poliția Transporturi, 871 sunt polițiști de Investigații Criminale, restul fiind de la alte structuri.

“Șeful Poliției Române a dispus suplimentarea patrulelor de siguranță publică. Astfel, peste 4.600 de patrule de siguranță publică, dintre care 1.316 pedestre și 3.360 auto, vor acționa în această perioadă, zilnic, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale”, precizează IGPR.

Polițiștii de la Rutieră acționează pe 340 de tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi utilizând în medie, zilnic, 726 de autoturisme, dintre care 404 dotate cu aparate radar. Poliția Rutieră va fi sprijinită de colegii de la ordine publică pentru fluidizarea traficului și prevenirea evenimentelor rutiere.

În acest context, poliţiştii le recomandă șoferilor să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic și să evite depăşirile riscante, mai ales când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, în special atunci când carosabilul este umed.

 ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM:

  • Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!
  • Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!
  • Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.
  •  Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă!
  •  Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
  •  Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
  • CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!

Efectivele de Poliție Transporturi asigură patrularea, în medie, pe 263 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către stațiunile montane și litoral, precum și în aproape 300 de stații și triaje de cale ferată. Totodată, 29 de trenuri de marfă vor fi însoțite, pe durata deplasării, de polițiști, iar aceștia vor patrula în 12 aerogări internaționale și naționale, precum și în 28 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre“, mai arată IGPR.

“În această perioadă, sunt preconizate a se desfășura manifestări religioase și cultural-artistice-sportive de amploare pe raza a 36 de județe și a municipiului București, în 226 de locuri, la care vor participa aproximativ 320.000 de persoane”, subliniază polițiștii.

R.D.