15 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:23

Mii de oameni în stradă împotriva noilor restricții, în marile orașe VIDEO

Mii de oameni au ieşit în stradă în marile orașe, în noaptea de duminică spre luni, pentru a protesta faţă de măsurile prin care circulaţia este interzisă după ora 20.00, iar magazinele și terasele se închid de la ora 18.00.

În București, sute de persoane nemulţumite au ieşit pe străzi, duminică noaptea. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

Protestatarii au mărșăluit din Piața Universității în Piața Victoriei, supravegheați de jandarmi. Protestul s-a finalizat în jurul orei 5.00. 

foto: mediafax

La Galaţi, câteva mii de tineri s-au mobilizat şi au pornit în marş pe marile bulevarde ale oraşului. Protestul a fost unul spontan, iar jandarmii şi poliţiştii nu au putut face nimic pentru a-i opri pe manifestanţi, astfel că i-au escortat pe toată durata marşului. Tinerii au scandat împotriva Guvernului şi a noilor restricţii care interzic circulaţia după ora 20.00. Imaginile din Galaţi au fost transmise live pe Facebook, un clip video fiind distribuit de peste 13.000 de oameni.

Şi în Brăila, sute de oameni au ieşit pe stradă şi au strigat împotriva Guvernului şi a noilor restricţii de circulaţie. “Referitor la afirmațiile din spaţiul public privind incidente de ordine publică la protestul organizat în această seară la Brăila, facem precizarea că, până la această oră, nu au fost înregistrate niciun fel de incidente. Mai mulţi protestatari au încercat să blocheze circulaţia rutieră, prin traversarea repetată a carosabilului, pe o trecere de pietoni. Jandarmii, împreună cu poliţiştii rutieri, au intervenit şi au organizat traversarea la intervale de timp astfel încât să se poată desfăşura fluent circulaţia rutieră. De asemenea, infirmăm informaţiile privind folosirea gazelor lacrimogene sau a oricăror mijloace de intervenţie”, se arată într-o informare a jandarmilor din Brăila, citată de antena 3.ro care a prezentat și imagini video ce pot fi vizualizate AICI

Și în Arad, Cluj-Napoca sau Pitești oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta.

Seria protestelor a fost deschisă duminică la Constanța, unde aproximativ 800 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii, au scandat împotriva restricţiilor, iar apoi au plecat în marş pe marile bulevarde ale oraşului.