14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 15:45

Mii de familii din două județe, fără energie electrică din cauza vremii

spot_img

Aproximativ 7.000 de locuințe din Argeș și Dâmbovița au rămas multe ore fără curent

iarna-curent

Peste 1.600 de familii din patru localităţi ale judeţului Dâmboviţa, precum și 5.000 de locuințe din Argeș au rămas fără energie electrică în urma ninsorilor și a vântului.

5.000 de abonați din 8 localități argeșene au rămas fără energie electrică, după ce mai mulți copaci au căzut. În condițiile în care ninsorile continuau să cadă sâmbătă, intervențiile pentru reconectarea abonaților au fost anevoioase.

Patru localităţi ale judeţului Dâmboviţa erau au fost parţial nealimentate cu energie electrică, sâmbătă, ca urmare a avariilor produse pe reţeaua de alimentare a Electrica din cauza vremii nefavorabile, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, conform datelor furnizate de Prefectura Dâmboviţa, peste 1.600 de consumatori din localităţile Râu Alb, Cândeşti, Hulubeşti şi Ludeşti nu au curent electric. Cele mai multe familii afectate sunt în localitatea Hulubeşti, unde pentru 520 de consumatori este întreruptă alimentarea cu electricitate.

Alte 450 de familii din Ludeşti şi 400 de abonaţi din Râu Alb nu au, de asemenea, curent electric. La Cândeşti, pentru 240 de consumatori este, de asemenea, întreruptă alimentarea cu energie electrică.

Mai multe echipe de intervenţie din care fac parte 24 de angajaţi ai Electrica se află pe teren şi lucrează pentru remedierea avariilor, autorităţile estimând că alimentarea cu energie electrică va fi reluată în jurul orei 18.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, valabilă pentru 34 de judeţe, între care şi Dâmboviţa, de duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada, potrivit atenţionării.