15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 18:08

Mii de euro și dolari falși, descoperiți în Odorheiul Secuiesc. Un bărbat a fost reținut

spot_img

Peste 100 de  bancnote contrafăcute, în euro și dolari, au fost descoperite în urma unei acțiuni  în Odorheiul Secuiesc, potrivit Agerpres.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Harghita cu sprijinul IPJ Harghita și sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc au descins la locuința unui bărbat în urma căreia au fost găsite sume importante de bani falși.

Este vorba de 4500 de euro și 8700 de dolari. Au fost găsiți în bancnote astfel: 3 bancnote de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 bancnote de 200 de euro şi 87 bancnote de 100 de dolari. Bancnotele au fost comandate online și erau scrise în chineză. 

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Inspectoratul General al Poliţiei Române,  în cursul lunii mai 2019, un bărbat de 46 de ani din Odorheiu Secuiesc ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote pe care, ulterior, le-ar fi oferit altor persoane.

“În cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută şi a sesizat poliţia”, se precizează în comunicatul IGPR. 

Bărbatul de 46 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.