-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 9:19
No menu items!

Mii de discuri de frână contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

spot_img

Peste 3.000 de discuri de frână contrafăcute au fost descoperite de polițiștii de frontieră, joi, în Portul Constanța, într-un container sosit din China. Piesele, în valoare de un milion lei dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 3.000 de piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, informează Mediafax.

„În data de 16.12.2021, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Mureș.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat în interior se aflau mai multe baxuri ce conţineau 3.022 discuri de frână, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, potrivit unui comunicat de presă.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ un milion lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.