4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:20
No menu items!

Mihnea Motoc, un diplomat de carieră, la Ministerul Apărării

spot_img

În ultimii 14 ani, Mihnea Motoc a lucrat în cadrul ministerului de Externe, ca diplomat, director, secretar de stat dar și ambasador al României în Regatul Țărilor de Jos și Reprezentant Permanent al României pe lângă Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), în perioada 1999-2001.

Mihnea Motoc a terminat Facultatea de Drept a Universității București chiar înainte de Revoluția din 1989, dar și-a continuat studii în domeniu, la Nisa și Washington, unde și-a dat masteratul. În primii doi ani după facultate, a fost magistrat și stagiar în București. Din 1991 a intrat în MAE unde a îndeplinit diferite funcții – diplomat, director adjunct, director general, ambassador, apoi din nou în cadrul ministerului, secretar de stat (2001-2003).

Alte atribuții ale lui Mihnea Motoc la MAE, legate de domeniul Apărării, au fost cele din 2003, când a fost șeful delegației la negocierea pentru aderarea la NATO și președinte al Comisiei Interministeriale pentru aderarea României la NATO. De asemenea, a fost președinte al Autorității Naționale de Securitate, reprezentant al României în Consiliul de Securitate al ONU, ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă ONU — New York (2003-2008).

În ultimii 7 ani, Motoc a deținut funcția de Șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE (2008 —2015). Din septembrie 2015, Mihnea Motoc era ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.