1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022 - 5:34
No menu items!

Mihăilă confirmă că aproximativ 1000 de decese au fost raportate greșit. Raportul nu este finalizat

spot_img

Raportul preliminar al comisiei care analizează diferenţele de raportare a deceselor cauzate de coronavirus indică aproximativ 1000 de cazuri raportate greșit pe platforma CoronaForms, a anunțat ministrul Sănătății Ioana Mihăilă care a precizat că așteaptă raportul final pe data de 7 mai.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară, într-un interviu acordat Televiziunii Publice că au fost descoperite erori de raportare în aplicaţia CoronaForms. Este vorba de aproximativ 1000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi, dar a precizat că numărul ar fi mai mare.

În fapt, este vorba de completarea greșită a rubricilor, a explicat Ioana Mihăilă.

„Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat şi care arată că există diferenţe. Nu aş vrea să spun cifre, pentru că aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, aşa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu COVID-19, şi aştept un raport în data de 7. Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri şi a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie”, a spus Ioana Mihăilă, la TVR1

Ministrul Ioana Mihăilă a mai spus că „diferenţele sunt însă un pic mai mari”, motiv pentru care vor fi făcute analize suplimentare, iar un nou raport va ajunge pe masa ei pe data de 7 mai.