Mihaiela Iorga Moraru află săptămâna viitoare dacă va fi numită judecător la Giurgiu

Procurorul DNA Mihaiela Iorga Moraru află săptămâna viitoare, în următoarea ședință a plenului CSM dacă va fi numită în funcția de judecător la Judecătoria Giurgiu.

Asta după ce, joi, plenul CSM a intrat într-un blocaj, pentru că nu s-a putut forma o majoritate în legătură cu numirea Mihaielei Moraru Iorga în această funcție.

Pe 29 septembrie, Secţia pentru judecători a sesizat plenul cu propunerea de admitere a solicitării procurorului Moraru Iorga de a intra în corpul judecătorilor. 

Mihaiela Iorga a înscris, în cererea sa, mai multe instanţe la care ar putea să activeze – Judecătoria Giurgiu, Judecătoria Sectorului 1, Judecătoria Sectorului 2, Judecătoria Sectorului 6, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Olteniţa, Judecătoria Slobozia, Judecătoria Videle, Judecătoria Zimnicea, Judecătoria Călăraşi, Judecătoria Roşiori de Vede, Judecătoria Turnu Măgurele.

Joi, în ciuda propunerii de admitere a cererii formulată de Secția pentru Judecători, plenul CSM a respins cu o largă majoritate aproape toate variantele de încadrare a Mihaielei Iorga Moraru ca judecător, cu excepția Judecătoriei Giurgiu. În privința încadrării la Judecătoria Giurgiu, în plenul CSM nu s-a putut forma o majoritate. Prin urmare, votul va fi realuat în următoarea ședință.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, constatând incidenţa art. 12 indice 2 şi 12 indice 5 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, adoptat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.326/2005, a hotărât reluarea votului în ceea ce priveşte cererea de numire în funcţia de judecător formulată de doamna MORARU IORGA MIHAIELA, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie în ceea ce priveşte Judecătoria Giurgiu (iar cererea care a vizat celelalte instanţe a fost respinsă cu majoritate de voturi, 14 sau, după caz, cu 15 voturi)”, se arată în decizia CSM.

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcţia de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitivă.

R.D.

NICIUN COMENTARIU