15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:22
No menu items!

Mihai Tudose răspunde aiuritor pe Facebook unei explicații oficiale a lui Carmen Dan

spot_img

Dialogul dintre ministrul de interne Carmen Dan și premierul Mihai Tudose a fost adus de cel din urmă la faza de comunicare prin intermediul rețelelor de socializare, deși ministrul a ales calea comunicării instituționale publice. Mai mult, premierul se afundă într-o explicație penibilă.

După ce, joi seara, ministrul Carmen Dan i-a replicat premierului cu dovezi concrete că nu l-a mințit, Mihai Tudose a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facobook în care explică într-o logică derizorie că nici el nu a mințit, deși documentul prezentat de ministrul de interne arată clar că șeful DGA, Cătălin Ioniță, a acceptat funcția temporară de șef al Poliției Române.

„Doamna Carmen Dan recunoaște cã la ora 6:27 a fost sunatã de domnul chestor Ioniţã, care a anunţat-o cã dorește sã se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia cã nu vrea sã fie șef al IGPR. Ședinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniță, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu și cã aștept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţã nu dorește sã fie noul șef al IGPR. Cum poate spune cineva cã anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniță sã se rãzgândeascã? Trageți dumneavoastră concluziile”, a scris premierul pe Facebook.

Ministrul Carmen Dan, a anunţat, joi seară, că nu va demisiona de la conducerea instituţiei. Ea a prezentat, în schimb, documentul ce reprezintă acceptul iniţial al șefului DGA, Cătălin Ioniţă, de a prelua conducerea Poliţiei Române, deşi ulterior, în urma presiunilor făcute asupra sa, acesta a pregătit un raport prin care refuza numirea.