8.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 4:05

Mihai Tudose: Până la anticipate, PSD poate susține un guvern tehnocrat

spot_img

Fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a declarat, joi, că PSD insistă pentru alegeri anticipate. “Până la alegeri anticipate, PSD poate susține un guvern tehnocrat care să coaguleze, însă, o largă majoritate”, a explicat Mihai Tudose în emisiunea “Decisiv”, realizată de jurnalista Cătălina Porumbel la Antena 3. 

Mihai Tudose a spus că social – democrații au luat în calcul chiar încheierea unui protocol în acest sens cu partidele parlamentare. 

Legat de sumele alocate din fondul de rezervă unor primării sau consilii județene de guvernul interimar condus de Florin Cîțu, printr-o hotărâre adoptată în ședința de miercuri seara și în baza căreia administrațiile liberale și cele conduse de aleși UDMR au fost favorizate, Mihai Tudose a spus: “A te juca cu banii de la Guvern și a-i împrăștia așa, de nebun, unde ai promis tu în campanie…Iertați-mă, dar ăsta nu e Guvern, nu e prim-ministru, astea sunt fapte penale“, a spus Mihai Tudose. 

Acesta a exemplificat cum s-a întâmplat, spre exemplu, în județul din care provine – Brăila. “Pe 21 septembie, Prefectura a cerut Primăriei Brăila să transmită suma de care are nevoie de la guvern pentru a funcționa. Primăria Brăila a cerut doar sumele necesare pentru a acoperi subvențiile pentru elevi, studenți și pentru pensionari. Și…zero lei la Primăria Brăila. Iar în județul Brăila, pentru fiecare leu primit de o primărie PSD s-au plătit 60 de lei la o primărie PNL. E a doua oară când se întâmplă asta la Brăila. Prima dată nu am depus plângere penală”, a explicat fostul premier.

Raluca Dan