19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 21:13

Mihai Tudose, nou atac la Guvernul Cîțu: “Fantome fără substanță, conduse de Duhul-Rău care se dă drept prim-ministru”

spot_img

Mihai Tudose, fost premier și europarlamentar PSD, atacă din nou Guvernul Cîțu, de această dată pe tema “delegării de competență”, devenită o practică în rândul membrilor Executivului. “Până la ce nivel va merge această <<delegare de competență>> care devine regulă? Până unde poate merge fuga de răspundere? Sau incompetența? Sau ambele?”, se întreabă retoric Mihai Tudose, într-o postare pe contul său de Facebook, publicată sub titlul sugestiv “Guvernul fantomelor”. 

“Săptămâna trecută a fost adoptată în ședința de Guvern o hotărâre pentru modificarea și completarea anexelor 2 și 3 la HG nr 531/2021.
Această HG a fost apoi publicată în Monitorul Oficial.
Până aici nimic deosebit…
Dar de aici începe ,,poza” realității incredibile în care ,,funcționează” acest guvern!!!
Actul este semnat de prim-ministru și contrasemnat de 8 (opt) miniștri. Doar că dintre cei 8 miniștri doar 1 (unu) semnează el singurel, iar pentru ceilalți 7 (șapte) semnează alte persoane de prin ministere… Și nu numai secretari de stat. Nu! Avem la semnatari și doi secretari generali și chiar și un secretar general adjunct!!! Până la ce nivel va merge această ,,delegare de competență“ care devine regulă? Până unde poate merge fuga de răspundere? Sau incompetența? Sau ambele?”, arată Mihai Tudose. 
 
Europarlamentarul PSD a publicat și documentul – ultima pagină a Hotărârii de Guvern – ca dovadă a afirmațiilor sale. 
 
“De ce au dorit aceștia să fie miniștri? Devine clar că nu pentru a conduce ministerele, ci pentru a face <<alte lucruri>> pentru ei sau găștile de unde provin și care i-au susținut…..
Nu mai vorbim despre cât de șubredă este construcția juridică a unui astfel de act semnat/ contrasemnat de funcționari publici care nu prea au competența legală pentru asemenea acțiuni!
 
Este evident că avem un guvern de fantome gălăgioase care bântuie haotic prin ministere…
Fantome fără substanță conduse de Duhul-Rău care se dă drept prim-ministru….De ce nu vă duceți voi să vă jucați în vreun castel părăsit și să nu mai nenorociți o țară întreagă?”, este concluzia lui Mihai Tudose.