0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:34
No menu items!

Mihai Tudose, nou atac dur la adresa lui Cîțu: “OMS trebuia să trimită psihiatrii, nu epidemiologii”

spot_img

Fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a intervenit telefonic miercuri seară, la România TV, şi a lansat un nou atac dur la adresa Guvernului Cîţu, acuzându-l pe premierul demis că nu a făcut nimic pentru a pregăti valul 4. Intervenția lui Mihai Tudose nu a fost lipsită de ironii la adresa lui Florin Cîţu şi a declarațiilor publice prin care acesta anunţă bunăstare, depăşirea crizei, totul în termeni optimişti. “Ăia de la OMS au trimis o echipă, dar au greșit. OMS trebuia să trimită psihiatrii, nu epidemiologi. La el (la Florin Cîțu – n.r.) totul e roz, e wow, e Superman. El se laudă că am păstrat ratingul de țară, dar mai jos nu are unde să se ducă, că mai jos e junk și, dacă ne bagă în junk, nu mai pot să ne dea împrumuturi”, a spus Mihai Tudose. 

„Noi mâine dimineață vom avea o decizie politică. Vă spun sigur ce nu se poate: e de neacceptat Cîțu. Dacă se trece de asta, încep să mă întreb dacă mai suntem sănătoși la cap. Eu când eram premier, puțin cât am fost, vreo două luni, îl întrebam pe ministrul Sănătății cum stăm cu vaccinul antigripal și, din luna iunie, l-am tocat până am avut în toate farmaciile în septembrie. Să nu-mi spună mie că e doar vină lui Mihăilă, că ăsta e rolul premierului, să coordoneze, să controleze, cine nu face să-l dea afară. El trebuia să coordoneze eforturile.

Noi, deocamdată, am stabilit să ne întoarcem la popor și, până atunci, un guvern care să treacă de această criză și să organizeze anticipate. Dacă ei vin cu Cîțu, am închis orice discuție eu și cred că și PSD, că îmi mai cunosc colegii. Până una alta, față de data trecută nu s-a schimbat nimic. Poate ar fi cazul să ne spună și domnul preşedinte ce propuneri are, că e și rolul lui. Văd că dau toate hotărârile alea la nivel de guvern, soluțiile le dă comandantul acțiunii, dau hotărâre de guvern. Ordonanțe nu au voie, hotărâri au.

Acum suntem în situația în care a luat foc o casă cu trei etaje. La parter au făcut congres, la etajul unu au zis că miroase a fum, la etajul doi au făcut o întâlnire să vădă cine cheamă pompierii. Dacă iei azi o măsură bună, efectele se văd peste două săptămâni. Și vin și valurile 5 și 6. Nu a fost nimeni în stare să se asigure că avem stocuri de medicamente? Păi nu mai suntem în valul 1 și oamenii tot ajung în ATI, că nu li se dă din primele zile o pastilă, să nu ajungă acolo.

Cîțu s-a ocupat de coordonarea campaniei electorale și de mâncat eclere în Piața Victoriei. Să va mai zic una, am depășit pragul de 50% la datoria externă. Uitați de mărit pensii, salarii, de angajări. Și ei continuă să mintă că vor face la anul. Vor face pe dracu! Ce victorii tot postează domnul Cîțu nu știu, poate a omorât un păianjen pe la el prin baie. Ăia de la OMS au trimis o echipă, dar au greșit. OMS trebuia să trimită psihiatrii, nu epidemiologi. La el totul e roz, e wow, e Superman. El se laudă că am păstrat ratingul de țară, dar mai jos nu are unde să se ducă, că mai jos e junk, și, dacă ne bagă în junk, nu mai pot să ne dea împrumuturi.”, a explicat Mihai Tudose la România TV.

Raluca Dan