20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 1:58
No menu items!

Mihai Tudose: „Noi nu am intrat la guvernare ca să salvăm PNL, ci ca să salvăm România din criza sanitară, energetică şi politică”

spot_img

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose susţine că întreaga vină pentru actuala criză energetică din România este a ministerului Energiei, condus de Virgil Popescu, dar şi a liberalizării pieţei de energie şi gaze naturale, într-un moment în care nu se impunea o astfel de măsură. Tudose a declarat, marți seară la România TV, că ministrul Energiei i-a îndemnat pe oamenii care primesc facturi umflate să facă reclamaţii şi văd ei:” Păi ce să vadă la 4 milioane, sunt Moş Crăciun cu spiriduşii?”

Fost premier și ministru al Economiei, Mihai Tudose susține că el nu mai ține cont de ce spune ministrul Energiei, pentru că acesta poartă întreaga vină pentru dezastrul cu facturile românilor.

„Sediul materiei e la Energie. Nu știu foarte multe amănunte despre ruptura PNL-PSD, dar ce pot să vă spun este că nu am intrat la guvernare ca să salvam PNL și să le plătim facturile, ci ca să salvăm România din criza energetică, politică și sanitară (…)

Eu nu mai țin cont de mult timp de ce zice ministrul Energiei. Am auzit astăzi declarații halucinante, de la Cioloș, care cerea premierului să vină în Parlament să expună planul în ce privește criza din Ucraina. Suntem parte a NATO și nicăieri în lume nu se pun aceste planuri la gazeta de perete.

După aia a venit domnul Cîțu cu alte declarații, ca liberalizarea pieței energiei e calea”, a mai spus Mihai Tudose la România TV.

Europarlamentarul PSD a subliniat că PNL ar trebui să-și asume vina pentru această varianta de Ordonanță, cu care social-democrații nu au fost de acord.

„Eu am înțeles declaratiile că este atributul premierului să facă evaluarea miniștrilor, dar ca cetățean și ca om care a trecut prin Guvern și ca premier și ca ministru, am și eu dreptul să cer niște explicații, pentru că acolo este tot, la Ministerul Energiei. Dacă ei zic că asta e cel mai bun om al lor și și-l asumă, știm și noi și vedem cum procedăm. Eu cred că astăzi domnul Ciucă si-a asumat răspunderea și a dat drumul la Ordonanță, pentru că altfel rămâneam și în februarie așa.

Au comis-o rău, pe românește. Nu cu girul partidului nostru, ce era să facem, să ieșim de la guvernare? Am tot spus că nu e bine, am tot încercat să aducem soluții, ce să facem? Toate măsurile astea de compensare etc. sunt temporare (…) Ministrul Energiei a zis că să se facă reclamații și văd ei. Păi ce să vadă, la 4 milioane de oameni, sunt Moș Crăciun cu spiridușii?”, a adăugat Mihai Tudose, la România TV.

Marilena Nedelcu