27.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 15:01
No menu items!

Mihai Tudose, dezvăluiri din coaliția PSD – PNL: „Când era președinte PNL, Cîțu nu scotea o vorbă”

spot_img

Mihai Tudose, europarlamentar PSD și fost premier al României, a dezvăluit, marți seara, în emisiunea „Subiectiv” realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, detalii din culisele coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, din perioada în care Florin Cîțu era președinte al PNL. „Eu am asistat la ședințe de coaliție. Domnul Cîțu întârzia puțin, înainte dădea declarații de presă: mă duc acum înăuntru și fac remanieri, și rup. Înăuntru nu scotea o vorbă. Avea un singur gând, să-i creeze dificultăți premierului (Nicolae Ciucă – n.r.). Înăuntru nu scotea un cuvânt despre nimic. Câteodată, mai făceam teasing, că vedeam ce se întâmplă afară: „Nu facem și noi o remaniere dacă tot ai venit?”, „Ce era să zic și eu”. Între timp, toată presa inflamată.”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3. 

Mihai Tudose a vorbit și despre angajamentul asumat de România, în perioada în care Florin Cîțu era premier, în privința cumpărării a milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 până în 2023, în condițiile în care multe vaccinuri aflate pe stoc în țara noastră au expirat și au fost incinerate.

„Cîțu a spus că își asumă: <<Am decis eu!>>. Dar nu ai vrea tu să decizi să dai un miliard acum? Costă în jur de un miliard dozele pe care ar trebui să le luăm. Nu avem ce face cu ele. Anul trecut, toate țările UE au fost întrebate de Comisia Europeană dacă mai vor dozele de vaccin contractate. România atunci, sub înțeleapta conducere a domnului Cîțu, nu și-a manifestat opțiunea că nu mai dorește. Putea să zică că nu mai luăm”, a mai explicat fostul premier. 

Raluca Dan