19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 4:41
No menu items!

Mihai Tudose despre sumele imense pentru consultanță în PNRR: „Sunt bani cu dedicație”

spot_img

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a comparat, joi, în emisiunea „Decisiv” moderată de Cătălina Porumbel la Antena 3, sumele trecute în PNRR pentru consultanță, de peste 2 miliarde de lei, cu un jaf aproximativ pe care USR l-a girat, cât a fost la guvernare și a întocmit aceste documente.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, joi, că serviciile de consultanță incluse în PNRR de către USR sunt de 25 de milioane de euro pentru Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).

„Funcționarea agenției în sine înseamnă o valoare de 5 milioane de euro, inclusiv training-ul angajaților, iar consultanța este de 25 de milioane de euro, de 5 ori mai mare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Fostul premier și ministru al Economiei, Mihai Tudose, a explicat, în emisiunea Cătălinei Porumbel, că mai există și proiecte pe care el le-a observat ca fiind deja implementate în urmă cu câțiva ani.

„Nu cumva sunt niște proiecte, de exemplu cel cu Toshiba, implementat acum 4-5 ani cu Japonia, era deja făcut, și acum mai dăm bani la niște firme de consultanță să îl refacă, dar ei l-au luat cu copy-paste. Sumele pentru consultanță sunt absolut imense. Adică de 2 miliarde de euro ne învață cineva cum să prindem pește, dar nu ne dă și pentru pentru undițe, momeală, etc. Ne arată peștele în apă, ca să îl prindem.

De-aia țipă să nu modificăm PNRR, că sunt bani cu dedicație, au făcut niște calcule că erau costurile pentru digitalizare și erau comparabile cu cele de la Microsoft. Nu poți să faci un soft la un minister din România comparabil cu ce face Microsoft, zău așa.

Ei au scris proiectul pentru ei. Prim-ministrul are 2.000 euro pe lună, nu poți să-i dai 2.000 euro pe zi, unui consilier!

De banii ăia se puteau face o mie de lucruri. Să nu mai zică USR, care a fost la putere și nu a atras niciun proiect, niciun ban”, a mai explicat Mihai Tudose.

Marilena Nedelcu