9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:04

Mihai Tudose despre scandalul “Doing Business”: “Temă complicată pentru congresiștii Peneleu”

spot_img

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose anunță, într-o postare pe Facebook, că Fondul Monetar Internațional (FMI) este în fierbere după scandalul “Doing Business”, în care Banca Mondială susține că nu va mai publica raportul, după constatarea unor grave nereguli. În acest scandal, actuala șefă FMI, Kristalina Georgieva, este acuzată că a făcut presiuni pentru creșterea rating-ului Chinei.

“Tot ce mai lipsea lu’ planeta noastră

“Ancheta Băncii Mondiale constată că șeful FMI a pus presiune asupra angajaților săi pentru a ridica China în clasament”.
Un scandal mondial despre care aleșii (unora) ar trebui să iasă la rampă cu o nouă serie de comentarii docte. Desigur, e liniște pt că tema e cam complicată, nu e nici pe ordinea de zi și nici pe înțelesul congresiștilor PENELEU.
Dar este în Financial Times, așa că există.
FMI este în fierbere după ce rezultatele anchetei interne derulate de Banca Mondială au fost puse la dispoziție celor interesați. Este vorba despre manipularea datelor din instrumentul “Doing Business” folosit de Banca Mondială pentru informarea și stimularea investitorilor în statele care fac parte din acționariat.
Lectură plăcută. Aștept provincia.
Eu l-am citit deja și mă gândesc la “vai mama noastră” și ce vor mai face aleșii “vai mama lor”.
 
Marilena Nedelcu