8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:40
No menu items!

Mihai Tudose, despre revolta față de măsurile fiscal-bugetare: “Am cerut lista instituțiilor din România și au venit cu roaba de documente”

spot_img

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose susține că reforma în sistemul bugetar este absolut necesară. “Nu știu cum o să fie, dar știu că dacă continuăm așa o să fie rău”, a subliniat Tudose.

Tudose a explicat că în perioada în care era prim-ministru a cerut o listă a tuturor instituțiilor din România și ”au venit cu roaba de documente”.

”Observ că sunt posturi bugetate și observ că e nemulțumire mare că ei au nevoie de 10 oameni în subordine ca să fie șefi. Ei stau și bagă în schema de personal numărul necesar ca să fie ei șefi, dar poate mai putem trăi și fără șefii ăștia. Am văzut că-și pot face treaba bine și în 5 oameni, dar ei bagă 10 în schema de personal ca să fie unul șef. Nu mai merge așa!

Înțeleg că noi încercăm să facem ceva și toată lumea țipă. Toată reforma asta pe care noi trebuie să o facem, toate astea trebuie scrise, puse pe hârtie și apoi trebuie avizate tocmai de cei care urmează să fie desființați. Aici este problema. Vrei să faci reformă și te lovești de opoziția ălora care trebuie să semneze. Păi ăla de la ghișeu nu semnează ca să plece acasă, deși poate ar fi bine.

Nu știu cum o să fie, dar știu că dacă continuăm așa o să fie rău. Eu țin minte când eram prim-ministru că am cerut lista tuturor instituțiilor din România și au venit cu roaba de documente, este o listă interminabilă, despre unele instituții n-a auzit nimeni. Erau băieți care stăteau foarte liniștiți, mai aveam un pic și aflam că avem bază pe Jupiter, undeva pe inelul 2”, a declarat Mihai Tudose, pentru stiripesurse.ro.

                                                                                                                  Adina Silav