19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:22
No menu items!

Mihai Tudose: „Cineva ne-a servit la Guvern o mâncare din resturi, din gunoaie, de toţi loserii”

spot_img

Fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a comentat în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV modul în care ministrul transporturilor şi ceilalți membri ai Guvernului Cîțu au gestionat situaţia în urma accidentului de la Feteşti. Fostul premier a spus despre Ovidiu Vizante că este „şmecherul şef de la CFR”, pe motiv c-ar fi scăpat basma curată în urma scandalului pentru că „şi-a cerut scuze”, iar astfel „subiectul e închis”.

Găsesc fascinant modul lor de lucru, aproape de hipnoză. Vă aduceţi aminte acum câteva luni când era scandalul cu ursul Arthur? Şi am spus tot la dumnevoastră în emisiune că subiectul a fost închis definitiv în momentul în care a ieşit premierul Cîţu şi a spus că nu era cel mai mare urs. Acolo era problema. După toată zbaterea persoanelor blocate în tren cu copiii cu tot, dimineaţă domnul Drulă a tranşat situaţia spunând că acel Vizante, şmecherul şef de la CFR, şi-a cerut scuze pentru tipul de comportament pe care l-a avut în dialogul cu ziaristul respectiv după o noapte grea şi nedormită. Şi subiectul e închis!

Domnule, e fascinant! Acolo era problema: în comportamentul cu jurnalistul şi cu jurnaliştii, nu cu incapacitatea de a face faţă unei situaţii de criză, nu cu je m’enfiche… Să nu o spun în româneşte, pentru că sună mai rău. Îl durea pe el de ceea ce se întâmpla acolo!”, a declarat Mihai Tudose, la România TV.

Critici dure și la adresa lui Dan Barna

Fostul premier Mihai Tudose l-a criticat în termeni duri și vicepremierul Dan Barna care, pe fondul scandalului, a găsit drept scuză faptul că şi el a stat în tren pe când era student.

Şi ca să fie dileala completă, tabloul fascinant de care vorbeam, a ieşit şi Drulă. Vă aduceţi aminte, e un tip contemporan cu noi pe care-l cheamă Drulă. A zis că nu e nicio problemă. Ce atâta isterie! Barna… Tot un Bulai şi el. A ieşit senin şi a spus domnul Barna, viceprim-ministru, că ce atâta isterie?! Că şi eu când am fost student, stăteam în tren blocat! Nu ştiu dacă era student la 6-10 ani. Noi vorbeam acolo de nişte copiii mici. El era student, dar nu e nicio diferenţă pentru el.

Tot aşa fascinant şi absolut la nivel de hipnoză, au curs declaraţiile. Ce vrei să facem noaptea? Dacă se întâmpla ceva cu trenul ăla şi lua foc, ăştia aşteptau să se facă dimineaţă, nu?”, a mai precizat europarlamentarul PSD.

De asemenea, fostul premier a amintit că accidentul feroviar s-a produs între două şosele mari, sugerând că oamenii aflaţi în tren puteau fi transportaţi pe cale rutieră.

Dacă nu se putea ajunge la trenul ăla… Nu era în Alpi, nu era într-o văgăună, era în câmp, între două şosele mari – drumul vechi spre Constanţa şi autostrada. Nu sunt munţi, văi, ape, crocodili, urşi!

Asta e fascinant cum mută subiectul. Domnule, subiectul a fost prioritatea faţă de ziarist. După a venit Barna şi a dat şi cu alifie. Domnule, şi nouă ni s-a întâmplat”, a mai precizat Mihai Tudose.

„Nu ştiu ce a gândit poporul suveran, pentru că nu poporul i-a ales. Vă readuc aminte că băieţii ăştia au luat vreo 10 şi ceva la sută. Sunt looseri, nişte pierzători. Cineva ne-a servit la Guvern o mâncare din resturi, din gunoaie, de toţi loserii”, a continuat fostul premier.

În plus, fostul premier a arătat că acest incident demonstrează că România nu e guvernată, pe motiv că partidele din coaliţia de guvernare, mai exact PNL şi USRPLUS, sunt mai preocupate de organizarea alegerilor interne.

„Staţi un pic să treacă septembrie şi să terminăm noi cu congresele şi după aceea ne apucăm şi de guvernare. N-a guvernat nimeni. Acum e un scandal imens despre unde este prim-ministru. Dacă e la mare sau nu, dacă e în concediu sau nu. Care mama dracului e diferenţa?

Până acum a fost implicat în campanii de partid. Ce treabă are cu Guvernul? Singurul lucru care-l leagă de Guvern este faptul că postează. Înţeleg că se câştigă din chestia asta: dacă pui pe Facebook, eşti influencer din ăsta…

Despre ce vorbim că face Guvernul? Care Guvern? Ia bani, trăim pe datorie, vinde din casă. Ne-a vândut viitorul. Înţeleg că la anul vreo 17 miliarde se duc pe dobânzi.

17 miliarde trebuie să îi dăm pe dobânzi. Va împrumuta 17 miliarde doar pentru dobânzi care vor genera alte costuri. Nu le pasă!”, a conchis fostul premier Mihai Tudose.

Raluca Dan